zaterdag 20 juni 2020

En glad midsommar allihoppa


Dit is het weekend van 'Midsommar', een feest in de zomer zoals de kerst in de winter hier in Zweden en zoals gebruikelijk gevierd op de avond eraan voorafgaand 'Midsommarafton' genoemd. Dit jaar natuurlijk anders gevierd dan gebruikelijk. Dus geen dansen om de Midsommarstång terwijl je daarbij de traditionele zomer liedjes zingt en elkaar bij de hand vasthoudt.
Ik geloof dat er in ons dorp wel een soort van 'Midsommar' bijeenkomst was met 1.5 meter afstand, iets wat hier heel gemakkelijk gaat omdat er volop ruimte is. Wij zijn thuisgebleven.

Henk en Chang zijn hier eigenlijk gewoon aan het werk maar vandaag hiermee iets eerder gestopt, Gerrit heeft zich bezig gehouden met het betimmeren van het deel spa-terras het deel waarop de hottub komt te staan en dat begint er al heel mooi uit te zien. We open dat deze volgende week wordt geleverd.


 Ik ben voorbereidingen gaan treffen voor de bbq die voor de avond gepland stond en waarvoor ook Suzanne en Fredrik bij ons kwamen.
Met het weer troffen we het dit jaar heel bijzonder. Het was echt prachtig met tot diep in de avond hoge temperaturen. We hebben tot 12 uur vannacht buiten kunnen zitten en het werd niet donker. Boven de bosrand van het Vångdalen bleef de lucht rood. Voor ons was dit de eerste keer dat we met 'Midsommar' mooi weer hadden. De andere jaren was het koud en regende het. Maar nu hadden we dan een echt 'grillfest'.





 Wij wensen jullie allen een Glad Midsommar!

Glad Midsommar! | Lidingö Golfklubb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten