dinsdag 27 februari 2024

Het is nog niet klaar

Afgelopen weekend zijn wij druk bezig geweest met het afwerken van de schoorsteenomgeving. De murare heeft de schoorsteen gestuct maar er moest nog wel het een en ander aan worden bijgewerkt voor het verkrijgen van een behangbaar geheel Dus plamuren en schuren en versterkende vlies erop en daarna behangen. Het deel achter de kakelugn hebben we met muurverf geschilderd, daar kon ik niet bij komen met behang. Het lukte allemaal en zondagmiddag plakten we ons laatste stukje behang en waren we klaar. Nu kon het nog voldoende drogen voordat de murare er maandag weer mee aan het werk zou gaan.


Gelukkig hadden we ook nog een half rolletje motief behang want daarvan moesten we nog een smal strookje gebruiken om door de hoek te plakken. Het neutrale behang konden we dan in de hoek laten beginnen. Bovendien moesten we de plafondplint nog bijwerken. De verf ervan raakte een ietsje verschrompeld door de stoom van het behangafweekapparaat. De achterwand achter onze witte kakelugn wordt dus bèige, grijs/groen en dat past heel mooi bij de combinatie behang en kozijnen. Wij dachten zo met deze keuze een rustig geheel te creëren. Wij vinden het zo mooi en de murare ook dus nu maar afwachten hoe het er straks uit zal zien wanneer alles klaar is. 
Vandaag begon dan het tegelwerk en dat komt heel precies, elke tegel heeft zijn eigen plek en dit wordt met cijfer en lettercodes aangegeven. Zelfs wat de onder- en de bovenkant van een tegel is.



De murare werkt bij ons altijd een halve dag, we denken dat hij nog een klusje heeft lopen. De eerste rijen tegels zitten er nu tegenaan en het begint warempel op een echte kakelugn te lijken. 

Morgen (dinsdag) komt hij geloof ik niet dus we moeten voor de voortgang wachten op de woensdag. Het komt ook niet meer aan op een dag! Maar oh wat zijn we benieuwd naar hoe het er straks uit zal zien :-)

Vandaag (dinsdag) moest ik voor de laatste controle van mijn oogoperatie. Uit die controle blijkt dat het niet de laatste controle is want er is sprake van een beetje nastaar, een vaker voorkomende complicatie na een lenswissel. De nastaar is eenvoudig te behandelen. Met een laser wordt in de achterwand van het lenszakje (dat een beetje troebel is geworden) een gat geschoten. Daarna moet het zicht weer helder zijn. Dit gebeuren staat ingepland voor ergens in maart. Ik moet dus nog weer een paar keer naar Jönköping op en neer. Een heel gedoe, vier uurtjes in de auto heen en terug en een kwartiertje controle, zo is dat hier. Voor het goede doel natuurlijk, doen we dat graag.

Ons ritje naar Jönköping hebben we vandaag gecombineerd met een bezoekje aan de Ikea. Ons lampje in de keuken viel namelijk uit elkaar (het was nog een lampje van de vorige eigenaar van ons huis) en daarvoor moesten we een vervanger uitzoeken. 


Daar hangt het! Geen lampje voor de gezelligheid, wel voor de helderheid voor als je even snel goed licht wilt hebben. Volgens mij verslijt dit lampje nooit weer.

En dan als laatste..... de kogel is door de kerk, Hongarije heeft nu ook 'ja' gezegd en nu komt Zweden in de NAVO. Het was een lange weg waarin twee landen hun ja wilden verkopen voor het verkrijgen van vliegtuigen. Voorwaardelijke bondgenoten als je het mij vraagt. Maar goed nu is het klaar, binnenkort is er een vergadering waarin ook Rutte waarschijnlijk zijn nieuwe baan in ontvangst kan nemen. (Ik lees net in de 'Dagens Nyheter' dat het Hongarije niet lukt om op tijd de handtekeningen onder het document te krijgen en zo vertragen ze het lidmaatschap nog éénmaal extra). Het is dus nog niet klaar.

Ik laat het hierbij. Heb het goed en ontvang een vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd.....







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten