dinsdag 20 februari 2024

Kakelugn vervolg en nog een verjaardagsweekend

 Dit was zoals je het zou kunnen noemen het weekend van mijn verjaardag. In werkelijkheid was die op woensdag maar dan is iedereen aan het werk. Henk en Chang en Emke kwamen donderdagavond al en zaterdag middag kwamen Suzannen en Fredrik met Sevs. Nu de woonkamer een werkplaats is moest het hele driedubbele gezinsleven zich in de keuken afspelen. Zes volwassenen, één kindje en twee honden. Dat was vol genoeg in de keuken, het kon allemaal maar net.
Gerrit en ik hadden bedacht dat het daarom handig zou zijn om met elkaar uit eten te gaan. Karlsborg ligt dan het meest voor de hand en we hadden afgesproken in hotel Wettern. Toen ik belde om te reserveren kreeg ik te horen dat dit niet hoefde, er was meer dan genoeg plek zo vertelde de dame aan de telefoon.
Om half zes arriveerden we bij het hotel en tot onze verbazing waren we de enigste gasten. We hebben het positief opgevat en waren van mening dat we lekker de ruimte hadden en niemand tot last..




We vermaakten ons prima in het hotel want behalve eten was er veel te doen. Zo was er een pooltafel, een dartbord, een podium voor karaoke, een spelletjes hoek, flipperkast, tafelvoetbal, puzzeltafel en een heel gezellig lounge. Omdat we wel even moesten wachten totdat ons eten werd geserveerd hebben we van al deze spelletjes gebruik gemaakt en zo werd het nog een heel gezellige boel.
Suzanne en Fredrik gingen 's avonds weer naar huis terug en Henk en Chang en Emke vertrokken zondagmiddag weer. Wij vonden het echt superleuk.


's Avonds kregen we nog een appje van Chang met de vraag of we de Gruffalo ook waren tegengekomen. De Gruffalo is een soort van grote vriendelijke reus en Emke heeft een mooi prentenboek over hem en ook een Gruffalo popje. Ze heeft heel veel kleine popjes en elk van hen heeft een eigen naam gekregen die ze vlekkeloos kan opnoemen. Na het lezen van het appje ben ik maar even op mijn knieën door de keuken gegaan en ja hoor, de Gruffalo lag onder de bank. Gerrit en ik gaan nu heel goed op de Gruffalo passen totdat hij weer bij Emke is. Op de foto ligt hij al lekker op onze bank te slapen :-)


De murare is vrijdag natuurlijk ook nog aan het werk geweest. Onze kakelugn krijgt steeds meer vorm, je krijgt nu al een goede indruk over hoe hij er straks uit gaat zien. Gerrit helpt hem nu voor het plaatsen van de laatste ringen omdat die nogal zwaar zijn en hij nu hoog moet werken.


Aan het einde van zijn werkdag vrijdag hebben ze samen ook de tegels waarmee de kakelugn bekleed gaat worden, uit de auto getild. Die tegels zijn allemaal genummerd en sommige hebben een letter. Ze zien er echt prachtig uit.





alles zorgvuldig ingepakt

een hoekstukje voor het onderste deel van de kakelugn

Wat zal dat straks mooi staan! Maar ja ik moet nog even geduld hebben, de murare moet eerst verder bouwen tot bijna aan het plafond toe, hij moet de aansluiting op de schoorsteen nog maken en de schoorsteen nog afwerken voordat hij gaat tegelen.
De aansluiting op de schoorsteen gaat echter niet helemaal zonder slag of stoot. Bij het uitboren van het gat stuit de murare op een oude metalen stroomleiding die door de schoorsteen loopt. Waar komt die vandaag en waar gaat die naartoe.... en lopen er nog functionele draden door waar spanning op staat? Gerrit heeft nu een apparaatje gekocht waarmee je leidingen kunt detecteren. Een eerste check wijst op geen spanning op de leiding maar we hebben toch maar even een 'elektriker' gevraagd ernaar te kijken. 


Ondertussen kan de murare gelukkig een ander werk oppakken want er is nog genoeg voor hem te doen. 


dit is op dit moment de bovenkant met in het midden het rookgat.

Wel tot en met de maandag zijn we nu weer helemaal bijgepraat. Heb het goed allemaal en ontvang een warme en vredevolle groet van ons!! Wordt vervolgd.......

P.S. Nu är den här


De eerste is er weer, op naar het voorjaar!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten