maandag 5 februari 2024

Klaar voor de start

 De komende tijd zal het wel een beetje onrustig worden met werklieden die in ons huis aan het werk zijn. We hebben daarom extra genoten van een heel rustig weekend. 's Ochtends lekker zitten lezen en na de koffie wandelen met Gösta. We hebben de woonkamer nog wat opgeruimd en schoongemaakt zodat de murare daar dinsdag goed aan het werk kan gaan. We hadden overigens ook nog een tegenvaller!

 Vrijdagavond besloot Gerrit de vloer van de haard toch nog wat dieper uit te bikken. Hij was op zoek naar een ventilatiekanaal dat daar volgens zijn metingen zou moeten lopen de schoorsteen in. Hoe we ook zochten, het kanaal kwamen we niet tegen. Daarom hebben we opnieuw gemeten en deze keer ook metingen gedaan vanuit een ander perspectief en vanaf andere vaste punten. Wat blijkt nu.....

De schoorsteen is in de kelder een halve meter breder dan in de rest van het huis. Dat betekent dat de positie van de luchtkanalen boven bij de haard ook allemaal een halve meter opschuiven en daarmee in de schoorsteen lopen en niet ervoor. Op zich is dat niet erg want de murare kan zo een gat in de vloer maken voor de luchttoevoer uit de kelder maar de vraag is nu of de nieuwe kachel voldoende steun heeft aan het streepje fundering dat er nu in de kamer overblijft door deze verschuiving. De murare moet het bekijken en aangeven of er in de kelder nog een stuk fundering tegen de schoorsteen aan gemetseld moet worden. We horen het dinsdag. Dat zou dan betekenen dat hij in de tvättstuga aan het werk moet en wij dus ook omdat één van de werktafels langs de muur dan een stuk ingekort moet worden :-(


De linkse wasmachine zal dan een andere plek moeten krijgen. We zullen zien! Verder geen tegenvallers tot nu toe, gelukkig!

Vanmiddag zijn Gerrit en ik aan het bakken geweest. Met zo'n huis vol werklieden moet er wel wat te bikken zijn natuurlijk. Ik heb een kruidkoek gemaakt en heb nu een broodtrommel vol heerlijke 'kanelbullar'. 


De laatste zijn echt heel erg lekker geworden. Ik vond op youtube een instructiefilmpje dat ik hier even koppel. Wellicht versta je geen Zweeds maar je kunt goed zien hoe het moet en het recept staat er ook bij.

Het is nu overdag vijf graden en vandaag zagen we de zon en was het buiten lekker weer. We gingen wandelen in Karlsborg om zo met Gösta weer eens 'onder de honden te zijn'. Hij moest er weer even inkomen maar met de laatste twee ging het heel goed. Tijdens onze wandelingen hier komen we letterlijk en figuurlijk 'geen hond tegen' vandaar het tripje naar Karlsborg. Zo konden we vandaag zelf ook even socialiseren :-).

Klaar voor de start zullen we maar zeggen. Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij! Wordt vervolgd.....









Geen opmerkingen:

Een reactie posten