zaterdag 24 februari 2024

Verlangen naar het voorjaar

We hebben een rustige zaterdag. Na ons ontbijt hebben we eerst een aanhanger vol puin naar het stort gebracht. Daar werden we vriendelijk ontvangen en de medewerker maakte eerst even een containerbak voor ons leeg zodat wij onze aanhanger in de bak konden rijden om zo het puin gemakkelijk uit te kunnen scheppen. Altijd vriendelijk en behulpzaam daar op de återvinning. Het klinkt wellicht gek maar we komen er graag, er is een goede sfeer daar.

Gistermiddag hebben we één van onze voor huis gelegen bultjes opgeruimd. We hadden een bultje met puin en een bultje met stenen als restant van het uitbreken van de openhaard. Van die stenen heeft de murare er nog een aantal gebruikt bij het installeren van de nieuwe kakelugn. Zelf moeten we er ook nog een aantal bij weg halen voor het dichtmetselen van het rookgat in de kelder, daar waar de houtkachel (vedpanna) is weggehaald. Daarna gaan we ook deze bult stenen opruimen. Zo op de foto lijkt het een bultje van niks omdat ik de foto heb gemaakt vanaf het stoepje voor de voordeur maar in het echt is het echt wel wat. Ongeveer de maximale belasting voor onze aanhanger.


Gisteren hadden we ook hier bij ons te maken met storm Louis. Het waaide hard en soms hadden we moeite met het in de wind op lopen. Tegen de middag ging de wind gelukkig liggen. 
Na het opruimen van het puin hebben we ons gazon voor huis, het deel onder de beuken, aangeveegd! Ja je leest het goed het gazon aangeveegd. Dat doen we natuurlijk niet wekelijks maar bij het schuiven van de sneeuw was er veel 'grus' in het gras gekomen. Wanneer we straks gaan maaien maakt dit 'grus' het mes van de grasmaaier bot. Dus de bezem erbij gepakt en vegen maar. Dat gaat best goed.

kijk zo lag het 'grus' in het gras

Eigenlijk was het best lekker om even buiten bezig te zijn zodat we ook nog even verder in de tuin hebben gewerkt. Naast onze voordeur is een hoek waar door de werveling van de wind zich altijd veel blad verzamelt. Dat is op zich niet erg maar al dat blad houdt veel vocht vast op een plek waar wij het liever een beetje droog willen houden. Dit blad heb ik bij elkaar geharkt en samen met Gerrit opgeruimd. Ook onze oprit hebben we ontdaan van afgewaaide takken en het restant blad. Staat alweer een stuk netter. Wanneer we zo bezig zijn bemerk ik bij mezelf dat het alweer begint te kriebelen. Nog even wachten want er kan zomaar nog een stukje winter komen. Maar oh.... wat kijken we uit naar het voorjaar.


Vandaag (zaterdag) was het een echt mooie voorjaarsdag. Zo'n dag dat je bijna verwacht een kraanvogel tegen te komen. Maar ja er is er nog maar eentje he. Nog even wachten. Wel hebben we een heerlijke wandeling met Gösta gemaakt. Lekker door het Vångdalen waar we even stil zijn blijven staan om de stilte te horen. En in die stilte hoor je de vogeltjes al fluiten. Echt heerlijk!

is het nu tijd voor mij....

Na de wandeling zijn we in de woonkamer aan het werk gegaan. We hebben immers een opdracht voor dit weekend, namelijk het afwerken van de achterwanden van de kakelugn. 
Vrijdagmiddag en vrijdagavond heb ik de overgangen van muur en schoorsteen vlak geplamuurd. Vanmiddag (zaterdag) heb ik wederom de wanden goed geschuurd en heeft Gerrit de zijkanten van het muurtje achter de kakelugn in de groene muurverf gezet. Je ziet die achterwand bijna niet maar voor ons gevoel willen we dit toch even afwerken. Toen Gerrit klaar was met zijn schilderklus heb ik de achterwanden van de kakelugn in de Renovlies gezet. Ik heb er een foto van genomen maar je ziet het bijna niet omdat de lijm nog nat is. Ik moest veel lijm gebruiken omdat het anders niet wilde plakken.
Samen hebben we een strategie bepaald voor het plakken van het behang omdat het allemaal vervelende moeilijke hoekjes zijn. Behang, die beslissing lijkt genomen, achter de kachel plakken we behang net zoals in onze keuken. Dat is een klusje voor morgen.


Zo vliegen de dagen voorbij want na dit klusje liep het alweer tegen vijven en kregen we een blafje van Gösta. Tijd voor zijn lekkers!


Het leven is een beetje klein momenteel met al dat werk binnenshuis en we verlangen alweer naar een tochtje met Bosse. Nog even doorzetten. Eind volgende week zal de kachel wel al een heel eind heen klaar zijn en dan kunnen we de kamer klaarmaken. De vloer schuren en in de olie zetten en alles ontdoen van een dikke laag stof.     Dan heb ik voor mijn gevoel de grote schoonmaak er op zitten want dan is de kelder klaar, de kamers en de rest is wel oke. Dan kunnen we daarna wel weer eens op stap. Wat een vooruitzicht!!

We hopen natuurlijk dat jullie allemaal ook genieten van een heerlijk weekend! Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten