maandag 28 augustus 2023

Een huis vol

Een heel huis vol! 
Henk en Chang hebben Changs ouders op bezoek uit China. Voor het eerst sinds 3 jaar kan dat nu weer en dat is voor hen heel erg fijn. De recente lockdown in de periode van de pandemie heeft ook op hen een zware wissel getrokken. Gelukkig is dat nu voorbij!
Natuurlijk zouden ze ook een weekend bij ons komen, dat was tenslotte alweer vijf jaar geleden. Greetje had bedacht haar vriendin uit Windsor uit te nodigen. Ook zij komt uit Shanghai en zij zou precies in deze periode Stockholm gaan bezoeken en ze had ook wel zin om een weekendje 'på landet' door te brengen. Zo hadden we een perfecte combi en een heel huis vol! 



We hadden eigenlijk een bbq op het programma staan voor de zaterdagavond maar het weer zat ons niet mee. We hadden de gehele zaterdag regen. Het werden daarom wraps en taco's, ook heel  lekker. We zaten heel gezellig aan tafel zo met z'n allen, zelfs de tuintafel moest er even bij worden aangeschoven om ieder een plekje te geven.

Na het eten werd het zelfs ook nog droog en kwam de zon nog even om het hoekje kijken. Dat gaf ons 'Vångdalen' wel een heel mooi aanzien.


Gelukkig was het de volgende dag beter weer. We wandelden met z'n allen naar het Vikenmeer. Henk en Chang en familie gingen 's middags naar vrienden in Karlsborg en wij maakten even een klein uitstapje. Daarna wederom koken en eten en praten. Zo wil een weekend wel voorbij.
Vandaag is iedereen weer vertrokken en kijken we moe maar voldaan terug op een warm weekend. Inmiddels hangt de was aan de lijn te wapperen en draaien er nog eens twee machines. Ik kijk terug en realiseer me dat we dit weekend mooie herinneringen hebben gemaakt in ons huis met mensen verzameld uit verschillende landen (Zweden, Nederland, Engeland en China). In vrede, vrijheid en in harmonie bij elkaar zijn en het goed hebben, ik besef me dat je dan bevoorrecht bent.


 Ontvang van ons een warme en vredevolle groet en wordt vervolgd.......

2 opmerkingen:

  1. Mooi dat it sa kin, leuk alle gesichten te sjen! Emke liket ek wol wat op Greetje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wat grappich datsto dat seist. Op de sliepkeamer wêr Chang's mem sliepte hinget in foto fan Greetje as famke fan twa. Dy foto hawwe wy krigen fan dy mem! Sy hie doe't leau ik in bon foar in fergese vergrutting. Wy binne der noch altyd hiel bliid mei en it oantinken wurdt hieltyd moaier. Doe't Chang's mem dy foto seach sei hja ek al dat Emke en Greetje op elkoar lykje. Ik sjoch it sels net sa hear mar ik seach ek nea op wa fan ús, ús bern lykje :-)

      Verwijderen