woensdag 9 augustus 2023

Het regent nu hele dagen en wij gingen naar BIO Casablanca en keken Oppenheimer


Gisteren was het woensdag, het regende de hele dag. Niet hele dikke buien maar wel zo dat je er nat van wordt als je buiten bent. Tegen de avond ietsje meer wind maar geen storm Hans.

In het weekend, toen we met Gösta in Kalsborg wandelden, zag Gerrit dat de film 'Oppenheimer' in de bioscoop draaide. Henk en Chang hadden hem net gezien in Örebro en waren positief. We kregen een waarschuwing mee toen we aangaven de film ook wel te willen zien. Je moet je hoofd erbij houden anders raak je de draad van het verhaal kwijt. Wel nu achteraf kunnen we dat bevestigen. De film is Engels gesproken en had in Karlsborg natuurlijk een Zweedstalige ondertiteling. De combinatie Engels en Zweeds werkte prima voor ons. We konden het verhaal goed volgen. Wij wisten niet veel over Oppenheimer behalve dan dat van de atoombom. Mijn opleider in het AZG, Dr. Frans Albersnagel, had me er wel eens iets over verteld maar ja hij vertelde zoveel dat ik het niet allemaal meer paraat heb. 
Wij waren onder de indruk van de film, behalve dat de paar seconden waarin hij zgn Nederlands zou spreken tijdens een college aan de universiteit in Leiden, dat Nederlands konden wij in het geheel niet verstaan en dat is niet te wijten aan onze beheersing van de Nederlandse taal. Maar goed zoals gezegd dat stukje 'Nederlands' dat duurde maar een paar seconden en was snel vergeten. Goede film! Zeker de moeite waard!
Voorafgaande aan de film gingen we eten bij de Thai in Karlsborg en zo hadden we op de regenachtige woensdag een heerlijk uitje.
Wat misschien nog leuk is om te vertellen is dat de 'BIO Casablanca' in Karlsborg geen commercieel iets is. Het is een vereniging waarvan je lid kunt worden (actief of passief steunend). Zo is dit een voorziening in deze kleine kommun die in stand kan worden gehouden. De BIO wordt gerund door vrijwilligers, ik neem aan de actieve leden in de vereniging. Wij kregen als pensionär ook nog korting op onze kaarten. De zaal was volgens mij overigens gevuld met pensionärer :-) De BIO is toegankelijk voor iedereen.

Vandaag donderdag is het opnieuw een regenachtige dag. Weer geen grote en dikke buien maar continu regen. De temperatuur overdag was 12 graden. Dan denken we wel even aan al die mensen die nu op een camping staan en bijvoorbeeld net als ons vroeger, zich moeten vermaken in een tent. Alsmaar regen hebben wij ooit één vakantie lang gehad en in die vakantie zijn we naar huis gevlucht. Onderweg naar huis zongen de meiden achterin de auto de hele dag.... 'Wij gaan naar Walibi, wij gaan naar Walibi.....etc. Als stille wenk naar een vervangende activiteit voor de overgebleven vakantiedagen. Dat vergeet je nooit weer. Vandaag gingen we op deze regenachtige dag naar Skövde voor een aantal boodschapjes. 

Zoals het zich nu laat aanzien is ons huis in Nederland, het huis waarin wij twee jaar en daarna  H en Ch 5 jaar hebben gewoond, verkocht! Het is een fijn huis, bijna energie neutraal. Henk kreeg vorig jaar 50 euro toe op zijn stroomrekening maar zo zuinig als hij waren wij niet. Wij moesten destijds een klein beetje bijbetalen. Nu de energie zo duur is geworden is het natuurlijk een ideaal huis om met een gezin in te wonen. We hoefden ons huis niet eens op Funda te plaatsen. We hebben het aan mensen verkocht die hadden aangegeven interesse te hebben. Zo was de verkoop snel geregeld. Wat ons betreft mogen ze er morgen in want het staat leeg en schoon op hen te wachten. Maar eerst moet de notaris zijn werk doen en die zal nu ook wel vakantie hebben.


Gösta komt zich steeds even bij mij melden, hij moet plassen. Wanneer ik de deur voor hem open doe en hij de regen op zijn neus voelt wil hij echter snel weer naar binnen. Daar staat hij vervolgens weer met zijn neus dicht bij mij. Voor hem is er ook niets aan al die regen.


Ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd....



2 opmerkingen:

  1. Wy fûnen 'm ek prachtig, en dat stikje NL wie toch echt Dútsk neffens my. No moatte jim fansels noch nei Barbie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wy tochten mei Greetje te gean mar dy hat em al sjoen :-)

    BeantwoordenVerwijderen