zondag 20 augustus 2023

't Snaakje

We hadden afgesproken dat Fr en S zaterdagavond bij ons zouden komen, zo rond 18.00 uur. Er lag namelijk nog een stapel stookhout op hen te wachten. Wij hadden dat voor hen besteld bij onze leverancier. Nu het houthok klaar is kan het er mooi in en verder drogen. Dan zijn ze klaar voor de winter.
Wel we hadden een gezellige avond met lekker eten, boontjes van eigen tuin, en met een zit in de badtunna. Op zo'n manier wil een avond wel om!


Zo rond 12.00 uur 's nachts gingen we allemaal slapen, ook de honden. Om vijf uur werd ik even wakker en ging ik wat te drinken halen in de keuken. Dat is ook de plek waar de honden slapen. Ze hebben elk een mand maar Sevs zoekt het meestal hoger op wanneer wij er niet zijn en die tref ik dan op de bank aan. 
Na mijn beker sojamelk ging ik weer naar boven om verder te slapen. Gerrit stond vervolgens zo rond acht uur op om de tafel te dekken. Toen hij beneden in de keuken kwam ontdekte hij dat de bak met beloningsbrokjes voor de honden uit het schap getrokken was en dat alle zakjes die zich daarin bevonden waren leeggegeten. 
Eén ding weten we zeker, dat doet Gösta niet. Hij wacht altijd af totdat hij zijn eten of zijn beloning van ons krijgt,  uit onze handen. Gerrit keek Sevs eens aan maar die keek hem aan als 'de onschuld zelve'.
Tijdens het ontbijt deelden wij onze bevindingen met de inmiddels aangeschoven anderen. Overigens hadden S. en Fr. er geen twijfel over dat Sevs de dader zou zijn. Het bewijs zou op de opname staan van onze beveiligingscamera. Die hebben we tijdens het ontbijt daarom maar even afgespeeld.

de onschuld zelve 

de dader :-)

Ja het was duidelijk, Sevs deed zich in het nachtelijk uur tegoed aan de beloningsbrokjes en Gösta liep er naar toe om zich daarover te verwonderen. Je hoort hem denken....' dat het zo ook kan, ik moet er altijd op wachten tot ik wat krijg'. Een kwartiertje later wordt het Gösta te gortig en dan loopt ook hij naar het bakje om even mee te snoepen. 

Ja en wat doe je dan na deze constatering. Straffen heeft dan al lang geen zin meer, de mannen zijn hun misdaad al lang weer vergeten. Ze hebben een goede nacht gehad met een verbroederend avontuur.


Dit nachtelijk avontuur of deze 'misdaad' had Gösta blijkbaar veel energie gekost. Hij moest de gehele ochtend nog even slapen en tilde slechts bij hoge uitzondering zijn slaperige kop even op.

Na het ontbijt hebben Fr. en S. een deel van hun hout in de kar geladen en hebben wij 'Bosse' ingepakt. Voor het eerst sinds een jaar gaan we weer even een reisje maken. Nu Greetje even bij ons is leek het ons leuk om haar de westkust te laten zien. Het deel boven Göteborg. Tegelijkertijd reden we weg, zij naar Hjo en wij naar de westkust. Nu ik dit schrijf staan we op een camping op het eiland Orust. Het is hier prachtig en we konden zo aan het einde van de middag zelfs ook nog even in de zon zitten. 

Al met al hadden we zo alweer een heel enerverend weekend.

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten