vrijdag 11 augustus 2023

Het is vandaag vrijdag en morgen is het zaterdag

Het is vrijdagavond nu ik deze blogpost schrijf! 

Gisteren kreeg ik van mijn zusje een appje. Ze schreef me dat ze na het lezen van mijn laatste blog (na deze is dat de voorlaatste) een beetje in verwarring was geraakt en aan zichzelf begon te twijfelen. Waarover? Wel in die blog schrijf ik over woensdag en donderdag en toen zij dat las, was het bij haar nog maar woensdag. Ik schreef dus een dag vooruit in haar beleving. In haar appje schreef ze de volgende dag dat het in Heerenveen (wel zij schrijft aan mij en dan benoemt ze haar woonplaats natuurlijk als 't Hearrenfean) dat het daar nog maar donderdag was. Wel ik twijfel blijkbaar minder snel aan mezelf dus ik schreef haar gisteren dat dit heel merkwaardig is en het hier bij ons in Undenäs toch echt vrijdag was. Ze antwoordde me met een lachebekje, niet één maar drie.

Gisteravond waren we aan de wandel met Gösta en zagen we dat onze vakantieburen nog thuis waren in hun vakantiehuis. Ik zeg nog tegen Gerrit dat ze toch op vrijdag zouden vertrekken. Gerrit bevestigde dat en benoemde nog dat er dan misschien iets zou kunnen zijn waardoor ze later gingen vertrekken. We hadden dat niet van hen gehoord maar het zou zo kunnen zijn.

Vanochtend (dus in onze beleving zaterdagochtend) appte ik met Femke. Ik vroeg haar even hoe het was en informeerde naar een afspraak die zij op vrijdag zou hebben gehad. Ze appte me terug dat we wellicht morgen even konden bellen omdat ze nu aan het werk was. Ik verwonderde me erover dat ze op 'zaterdagochtend' aan het werk was. Dat doet ze wel eens als ze het heel erg druk heeft op haar werk. Dus ik schreef haar nog dat dat prima was en dat ze maar rustig aan moest doen als ze het zo druk had en het eventueel zondag ook wel kon.

Toen ik de telefoon had neergelegd keek ik, eventjes maar, verdwaasd om me heen.... Ik vroeg Gerrit wat voor dag het vandaag is. Zaterdag zei Gerrit kijk maar even in je telefoon. Dat deed ik toen maar eigenlijk wist ik het antwoord al....... Daar las ik dat het vandaag vrijdag is!!!!

 We zijn deze week een dag kwijtgeraakt en we hebben er beiden geen erg in gehad. We leefden zo enkele dagen in een gedeelde waan, een folie à deux. Vandaag kregen we die dag weer terug, we daalden weer terug in de realiteit en zo hebben we nu voor ons gevoel deze week een dag extra. 

Die dag extra komt niet gek uit! We zouden namelijk Frederik en Suzanne helpen met het bouwen van een opslag voor hun kachelhout. Die opslag (vedbod in het Zweeds) wordt achter hun garage gebouwd. Voordat we met het vedbod kunnen beginnen moet eerst de buitenmuur van de garage aan de achterkant worden vernieuwd omdat je daar later dan niet meer bij kunt. Het lijkt nu een paar dagen iets droger weer te zijn en daarom zijn we voor ons doen al vroeg vertrokken naar Hjo. Daar hadden we een leuke actieve dag. De achterwand is bijna klaar (op vrijdag) en die kan morgen (zaterdag) af worden gemaakt. Daarna begint het werk aan het vedbod! 






We zitten dus nog niet achter de geraniums al zou zo'n kalender met 'het is vandaag .....dag' misschien wel iets voor ons zijn. Ik vroeg al aan Gerrit of we bij ons digitale fotolijstje onder instellingen bij de datum ook een dag aan kunnen geven. Na deze ervaring dan he? :-)

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.....

6 opmerkingen:

  1. Volgens mij geniet je dan met volle teugen van het leven! Geen stress meer van volle agenda's (ten minste als er niet geklust hoeft te worden ;-)!

    Groet,
    ../Wilfred

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt! We genieten zeker met volle teugen van het leven. Het klussen ervaren we ook als positief. Elke dag zegt onze dochter dan ook ' Wat hebben we gezellig geklust vandaag' en zo is het ook voor ons. De zomerreisjes schieten er wel een beetje bij in. Wanneer we daarover samen praten zegt Gerrit: ' Je moet kijken naar wat je hebt en niet naar wat je niet hebt, dat laatste maakt niet gelukkig'. En zo is het. Zit voor jullie de vakantie er alweer op?

      Verwijderen
    2. Onze buitenland vakantie zit er op (dit jaar Oostenrijk en Duitsland), maar deze week nog lekker thuis even 'aan rommelen'. Volgend jaar (of misschien in de herfstvakantie) weer naar Zweden. Heb het toch wel gemist. Duitsland is zo over-gereguleerd. We zaten aan de Sorpesee en nergens kon je gewoon even naar het water. Overal huizen, campings of afgeschermde strandbaden. Nee, dan heb ik liever één van de ontelbare meertjes in Zweden waar je gewoon rustig kunt zwemmen etc. moet overigens vaak prima faciliteiten.

      Hebben jullie trouwens de boot nog wel? Lees er niet zoveel over.

      Verwijderen
    3. ha....Ja hoor we hebben de boot nog. Echter onze 'Sinnestriel' ligt al twee jaar naast ons huis op de kerkgrond. We kwamen er niet aan toe de boot in het water te laten en te gebruiken. We hopen volgend jaar meer tijd te hebben.

      Verwijderen