donderdag 3 augustus 2023

Geen hout, wel een bank

Hun huis is nu wel ingericht!
Vanochtend kreeg ik van de MIO een appje dat de bestelde goederen afgehaald konden worden. Er stond nog één levering in de wacht en dat was die van de hoekbank. Gisteren vroeg Henk ons al even of we al iets hadden gehoord van de MIO maar toen was er nog niets. Vanochtend vroeg klingelde mijn telefoon en ja hoor. Nu vraag je je wellicht af waarom dat allemaal op mijn telefoon binnenkomt en niet op die van Henk. Dat laatste was idd logischer geweest ware het niet dat de levering eerst in week 28 zou zijn en het nog onzeker was of H en Ch en Emke dan al in hun huis in Zweden zouden zijn aangekomen. Vandaar mijn nummer. Later werd de levering verplaatst naar week 31. Bovendien hebben wij een trekhaak en een aanhanger, twee zaken die nodig zijn en die Henk niet voor handen heeft bij zijn auto.
Vandaag dus geen 'houtdag' maar in de regen naar Örebro. Daar troffen we Henk. De spullen waren al snel afgehaald en ingeladen maar moesten nog wel even goed worden ingepakt vanwege de regen die de hele dag viel. Gelukkig zat alles al goed in plastic verpakt maar toch nog maar een extra zeil er overheen, voor de zekerheid.

Eenmaal thuis hebben we met elkaar de spullen uitgepakt en was Emke de eerste die de bank uitprobeerde. Volgens mij heeft ze hem wel goedgekeurd. 
Wat heel leuk is, is dat Emke nu op vragen die je haar stelt met ja en nee kan antwoorden. Dit doet ze voor zowel in het Chinees als in het Frysk gestelde vragen en het antwoord is een knikje met haar hoofd. Deze week zou Henk haar een schone luier geven en vroeg hij zich daarbij af waar de afveegdoekjes toch waren. Emke loopt vervolgens naar het kastje en pakt de doekjes. Ze voert de hele dag ook gesprekken met haar knuffels maar dan wel in een taal die wij allemaal niet verstaan. 


De bank is dus goedgekeurd, wij dronken nog even een kopje thee en daarna moesten we ook alweer naar huis waar Gösta op ons wachtte. Deze koude en regenachtige dag had met bovenstaande activiteit ook alweer een zinvolle invulling gekregen. Nu hopen we maar dat het morgen eventjes droog is zodat we een begin kunnen maken met het stapelen van het hout in ons houthok.
Vanavond hebben we de kachel gestookt om het iets behaaglijker te krijgen in de keuken. In de korte broek bij de kachel, het is tenslotte zomer :-)

Greetje belde ons nog even vanuit Boston waar ze een congres heeft. Ze heeft in New York een vriendin wonen en die is gisteren bij haar in Boston gekomen, vier uur reizen met de trein! Haar vriendin heeft in Boston gestudeerd en vanavond gaan ze samen de stad in en laat haar vriendin haar daar de mooie plekjes zien. Over twee weken komt ze een poosje bij ons.

Dus.... regen, koud, geen hout wel een bank en even een familie moment, dat was het voor vandaag.

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd......

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten