woensdag 20 juli 2022

Warm en klusjes buitenom

Nu is het bij ons ook lekker warm al is dat voor niemand een spectaculaire mededeling. Ja en wat doe je dan bij deze temperatuur?


De thermometer heb ik hangen op het zuidterras en zoals je kunt zien (als je goed kijkt) meten we daar 47 C. We hebben er vandaag dan ook niet gezeten. Wij zochten het onder onze bomen en in de wind. En veel drinken natuurlijk. De honden hebben we binnen gehouden, we hebben vandaag niet met ze gelopen, veel te warm.
Gerrit en ik hebben lekker wat klusjes gedaan waarbij we dan wel steeds de schaduw wat opzoeken. Gerrit heeft de dakgoten leeggehaald en schoongemaakt en de rand van de altan schoongemaakt. Zo ziet het er weer lekker fris uit. En hij heeft een aantal plekken van het stucwerk buitenom gerepareerd en die moet ik morgen oververven Bovendien heeft hij vandaag een brandoefening gedaan. Naast ons balkon op de voorgevel zit een opvouwbare ladder gemonteerd. Die zit daar als vluchtroute voor als er brand is. Je hoopt zoiets nooit te gebruiken maar mocht het nodig zijn dan is het goed te weten dat de ladder het doet. Je moet er een borgpen uittrekken en dan vouwt hij vanzelf uit. Alles doet het nog, hij is goedgekeurd. 
 Zelf ben ik bezig met het kelderraam van de garage/werkplaats. Vorig jaar heb ik het raam van de tvättrum aan de buitenkant wit geschilderd en dat vind ik wel mooi staan. We hebben in de kelder in totaal vier van die kleine kelderraampjes en die ga ik allemaal wit maken. Zo springen die raampjes er een beetje uit in het grijze vlak van de kelder.


Het glas van het kelderraam van de garage was al enige tijd kapot. Daarom is nu dit raampje aan de beurt. Het is nog wel even een klusje. Al het glas moet eruit ook het deel wat nog heel is (het is dubbel glas). En het onderste deel van het raam daarvan moet het hout worden vervangen. Het kozijn heb ik helemaal kaal geschraapt en gekit en in de plamuur gezet. Vandaag heb ik het wit geschilderd. Ik denk dat dit mijn beroerdste schilderklus tot nu toe is geweest. Dit kozijn daaraan valt geen eer te behalen. Maar goed dit deel is klaar, nu het raam nog.
Omdat ik nu toch weer in het schilderwerk zit ontferm ik me in de tweede ronde over het keukenraam. Dat hoeft niet helemaal, alleen het rood aan de buitenkant. Even schuren, bijplamuren, weer schuren en schilderen. Dat ziet er nu weer helemaal fris uit.


Gelijk ook de ramen van dit kozijn gelapt van binnen en van buiten en zo ziet het er weer mooi uit vind ik.

En zo waren we toch lekker actief op deze warme dag. Vanavond hebben we heerlijk in de badtunna zitten dobberen. Gerrit had hem een beetje opgestookt naar 30 C. De bubbels erbij aan en genieten van het uitzicht op het Vångdalen.




Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd......











 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten