donderdag 21 juli 2022

Warm en voortzetting van de klussen buitenom

Dit wordt een blog van niks en toch schrijf ik hem maar even. Pfffff wat was het warm vandaag, wij dachten zo nog warmer dan gisteren. De thermometer op het zuidterras gaf dit aan:


44 C. Gisteren 47 C. Dat komt vermoedelijk doordat er vandaag iets meer wind was. De hele dag verhuisden wij van schaduwplek naar schaduwplek en dronken we in elke pauze drie bekers koud water met lemoensap erin. Heerlijk verfrissend!

Wat hebben we gedaan? Wel van Gerrit's werk heb ik geen foto's :-( Hij heeft de regenpijp bij de garage recht gezet, die zakte namelijk schever en schever. Hij heeft het dak van de overdekte altan schoongeboend en hij heeft een klusje in de camper gedaan. Dat laatste klusje is zo minutieus dat ik het niet op de foto kan zetten. Een van de kastjes sloot niet goed, we konden het laatst niet meer open krijgen. Hij heeft ontdekt hoe dit kwam en het verholpen. Dat scheelt ons twee keer een ritje naar de dealer. 
Wat heb ik gedaan in deze hitte. Wel ik heb het raam van de kelder geschuurd en in de olie gezet en later op de dag wit geschilderd. Al met al ziet het er goed uit al was het een moeilijk kozijntje omdat het zo verwaarloosd was. Nu weer helemaal top!


een nu netjes kozijn in een lelijke keldermuur

Tegelijkertijd heb ik het derde raam van het kozijn van de keuken opnieuw geschilderd, daarvan had ik gisteren de eerste twee gedaan. Eerst even plamuren natuurlijk en daarna mooi afschilderen. Het zit er nu net weer in en het ziet er mooi uit, ik ben tevreden en Gerrit ook.




Zo hebben we de dag omgekregen. Maar man man....wat een hitte, gelukkig hebben we het overleefd. Het bijschilderen van het stukwerk dat moet even een andere keer. Daar kwam ik niet meer aantoe. 

Morgen hebben we geloof ik regen in de voorspelling. Wat kijk ik daarnaar uit! 

Wij duiken zo meteen nog even weer de badtunna in. Die was toen we er gisteravond uitstapten 33 C. Gerrit heeft net nog even gekeken en vanavond is die 36 C. Ik hoop maar dat we er wat verkoeling in kunnen vinden......

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij, wordt vervolgd.....



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten