woensdag 27 juli 2022

Man wat gezellig en.....(geen post voor Greetje)

Maandag en dinsdag waren nu niet de meest zomerse dagen. Maandag hadden we de hele dag lang regen. Onze regenmeter staat half vol en dat betekent heel veel regen. Zelfs onder de beuken was de grond nat en dat hebben we niet heel erg vaak.
Dinsdag hebben we boodschappen gehaald in Skövde. Daardoor hadden we een leuke dag. Lekker even in de winkels 'struinen'. 
Vandaag is het woensdag. Direct bij het opstaan straalde de zon me tegemoet. Dat is zo heerlijk in de zomer. 
Na het ontbijt maakten we een lange wandeling naar het Vikenmeer. Daar hadden we tot onze schrik, want je schrikt altijd, een ontmoeting met een slang. Dat was de eerste keer dit jaar. Ik denk een adder van ongeveer 1.20 meter lengte. Gerrit liep voorop en had hem niet gezien en liep er rakelings langs. Gelukkig zag ik hem wel. De slang kronkelde over de aanlegsteiger van het haventje bij Näs. 
 



Na de ontmoeting met de slang hebben we even aan het water gezeten. Zelf kon ik niet helemaal tot ontspanning komen, steeds alert op de slang. Ik houd niet van slangen, ik vind het onvoorspelbare dieren en heb altijd een vrees voor de honden.

Overigens was het bij het meer wel prachtig.


De wandeling naar het meer is zo ongeveer 7 km heen en terug langs een kronkel weggetje, heerlijk om te lopen. 


Op het keerpunt bij de haven van Näs zag ik deze plant staan. Volgens mij is het de ' Japanse duizendknoop'. Dat is een invasieve plant die heel snel groeit. In zijn groei gaat hij overal doorheen en is hij vernietigend voor een fundering en riolering en waterleidingen. Je moet hem niet in je tuin hebben. In ons dorp is nog een plek waar deze plant te vinden is. Dat is aan de hoofdweg waar mensen hem hebben als een soort van heg. Ik vraag me af of men daar weet heeft van de vernietigende kracht van deze plant. De gemeenten willen graag een melding ontvangen van de locatie van deze invasieve plantensoort. Ik denk dat ik dit ga doen.

Thuisgekomen ben ik verder gegaan met het raam van de garage. Gerrit had hier maandag de nieuwe glazen ingezet. Het ene glas wordt vastgezet met raamlatjes, het andere met kit. Dat laatste was mijn klusje. Goed gelukt overigens en nu moet het even drogen. Vandaag had ik het kunnen schilderen ware het niet dat we een appje kregen.



P en J kwamen even langs. Man wat gezellig!! We hebben heerlijk op ons terras gezeten en bijgepraat over het afgelopen jaar. Want ja het was alweer een jaar geleden dat wij bij hen waren. En wat heb je dan veel met elkaar te delen! We hebben ervan genoten, van de gezelligheid.

's Avonds hebben we de dag afgesloten in de woonkamer waar we tegenwoordig soms de haard alweer stoken. Zomer deel II zo voelt het soms al. 


Vergeet ik nog te vertellen dat we vanochtend tijdens onze wandeling een enorme eland zagen staan aan de bosrand. Soms denk je wel eens waar zijn die beesten toch, zouden ze hier nog wel in de buurt zijn. Nu weten we het weer..... ze zijn er zeker maar niet altijd 'in het zicht'. Dat laatste is wellicht maar goed ook. Helaas kon ik er geen foto van maken. De eland stond te ver weg en de camera in mijn telefoon is te gebrekkig. De foto die zit nu in mijn hoofd en die kan ik hier niet delen.

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit in mij en wordt vervolgd.........








 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten