donderdag 6 augustus 2020

Vervolg op gisteren

Bovenstaande foto is genomen in het begin van de zomer toen ik de vloer van de altan in de olie zette. Ik gebruik de foto nu nog eens omdat het een van de enige foto's is waarop het kelderraampje staat weergegeven in de staat van voor de renovatie. Ik was namelijk vergeten een voor foto te nemen. Als je deze foto even uittrekt kun je goed zien hoe het raampje eruit zag en ook nog net dat er grote stukken uit de muur misten. 

Gelukkig is dt nu verleden tijd want het raampje en de muur zien er nu zo uit:

Alles weer lekker strak in de lak.
Muur hersteld, raampje gerenoveerd, drie dagen werk maar...is het niet een lust voor het oog??
Blij dat deze klus ook weer is geklaard.

Gerrit heeft zich beziggehouden met het monteren van de 'persienner' in de ramen van de erker. Dt zijn luxaflexen die tussen de ramen zitten. Op zich is dat heel erg handig want zo worden ze ook niet zo stoffig.

In de zomer schijnt de zon volop deze ramen en dat is een ramp voor de kamerplanten die ik daar heb staan. Heerlijk dat ik nu de 'persienner' heb, zo kan ik de zon mooi een beetje weren. Het monteren had nogal wat voeten in de aarde. De middelste ramen zijn namelijk net ietsje smaller dan de ramen aan de zijkanten. (was me nooit opgevallen) Alle door ons aangeschafte 'persienner' zijn 50 cm breed zodat die middelste twee ingekort moesten worden in de breedte. Altijd een heel gedoe zo met die luxaflex.


Het is dan wel niet het allermooiste gezicht maar voor mijn kamerplanten een redding. 

Wel ik houd het kort vandaag, het was schitterend zomerweer, 30 graden op de altan. 


Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

  1. Nou Johanna, het ziet er prachtig uit!
    Zelf be n ik ouderwetse Zweedse keukenkastjes aan het opknappen, van lichtgroen naar blauw. Ik moet er 9 doen en dan nog vier frontjes van lades. Jij weet het vast ook veel voorwerk, maar eenmaal laatste laklaag dan ben je blij met het resultaat. Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja keukenkastjes opknappen daar weet ik ook alles van. De grootste uitdaging is dat wanneer je de voorkant schilderdert er geen uitlopers ontstaan aan de achterkant en voorkomen dat er al te veel stof in de verf terecht komt. Maar het zal vast mooi opknappen. Die ouderwetse zweedse keukens zijn over het algemeen erg mooi van ontwerp. Succes met je klus Jet! En groet van mij!

    BeantwoordenVerwijderen