zondag 17 juli 2022

Het was een bewogen weekend

De dagen vliegen werkelijk voorbij. H, Ch en Emke zijn drie weken bij ons geweest. Vooraf denk je een zee van tijd te hebben met elkaar en dan is het ineens zomaar voorbij. Dit weekend zijn ze weer vertrokken naar NL nu alle regelzaken rond hun huis klaar zijn. Daarnaast hadden we gelukkig ook nog tijd om een aantal leuke en ontspannen dingen met elkaar te ondernemen. Het was tenslotte ook hun vakantie.



En daar gaan ze dan. Met pijn in het hart laten we hen gaan, wetend dat we na een dag ons eigen ritme weer oppakken en dat het goed is zo. 

Na het vertrek van H, Ch en Emke hebben we nog een uurtje gepraat met F, L en Julian. Julian wordt al een hele vent en aan het einde van de dag kregen we een foto waarop hij voor de allereerste keer in zijn leven staat!! Wat een mijlpaal! En wat mooi dat het zo goed gaat.
Dit weekend en deze week is het bij iedereen erg warm. In Nederland is het zweten maar ook in Engeland. Greetje moet nog even werken en binnenshuis is dat niet te doen. Ze zit in haar voortuintje van zes vierkante meter onder de parasol. Zo gaat het werken nog net. Maar wat ziet het er gezellig uit met een hapje en een drankje maar vooral ook met de siererwtjes in het mooie vaasje van haar beppe!



En wij zelf dan? Wel zaterdag na het uitzwaaien en het beeldbellen ging bij ons de bel. Wel ik hoorde hem niet want ik stond onder de douche maar Gerrit gelukkig wel. Bij ons gaat de bel bijna nooit dus wie zouden daar kunnen zijn.  Wie stonden daar nu voor de deur.......wij verwachtten niemand! Het was een voormalig assistente van de huisartsenpraktijk in Dokkum samen met haar man. Zij vieren vakantie in Zweden. Wat een verrassing. Gerrit plukte mij snel onder de douche vandaan en nog maar amper afgedroogd zat ik na enkele minuten nog na druppend van het douchewater alweer aan de koffie. En dan is een uurtje zomaar voorbij. Maar wat een leuke verrassing en wat een geluk dat we nog thuis waren want meestal lopen we om die tijd met de honden.  Dat laatste schoof nu een paar uurtjes op maar dat is niet erg. Gelukkig is het bij ons nog niet echt warm. De temperatuur blijft onder de 20 C. En dan is het heerlijk. Maar wat een leuke verrassing!
De rest van de middag hebben Gerrit en ik wat klusjes gedaan in en om het huis. Ik heb het zuidraamkozijn opnieuw rood geschilderd. Het kan daar soms zo ernstig warm worden dat de verf gewoon van de kozijnen afbrandt. Dus alles geschuurd en weer in de plamuur gezet en overgeschilderd. Zo kan het weer even mee.

Vandaag zondag verliep de dag iets meer geordend. S en Fr wilden graag langskomen. Ze hadden gedacht dat H en Ch nog bij ons zouden zijn. Ook voor hen gaat de tijd sneller dan ze vermoeden. Dat was dus even een teleurstelling. Samen met hen hadden we een heel gezellige zondag. We hebben eerst een lange wandeling in Tiveden gemaakt. Vaak gaan we in de zomer na zo'n wandeling nog even naar Tivedstorp maar daar is de glans nu een beetje vanaf. Deze week waren we er ook met H en Ch maar behalve een kopje koffie of thee is daar niet veel meer te verkrijgen. Er is nu een grillstuga gecreëerd waar je 's avonds tussen 18.00 uur en 20.00 uur kunt aanschuiven voor een maaltijd. Voor de rest is er niet zoveel meer. Heel erg jammer vinden wij want we hebben daar vele gezellige momentjes doorgebracht onder het genot van koffie of thee met iets huisgebakken lekkers erbij.
Vandaag gingen wij na de wandeling gelijk weer naar huis. Onderweg bedachten we dat het wel lekker weer was om buiten te barbecuen. 

Het was warm voor de honden dus af en toe even afkoelen




Vanavond kregen we een app-je van H en Ch dat ze weer veilig thuis zijn na een lange en vermoeiende reis met veel oponthoud bij Hamburg en Oldenburg. Nu maar even bijkomen.

Het was een bewogen weekend!

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd......



 

2 opmerkingen:

  1. 3 weken met je schattige kleindochter (en haar ouders) dat is toch heerlijk! Ook een fijn vooruitzicht dat ze niet zo heel ver van jullie komen wonen. Kan je haar echt zien opgroeien.
    Zelf zijn we na een wat bewogen tijd nu weer thuis en alles begint weer een beetje zijn gewone gang te gaan. Het is altijd weer even wennen na zo’n drukke periode. Heerlijk ook weer om de (klein)kinderen te zien. Nu wij niet meer zo vaak naar Zweden zullen gaan, willen ze weer heel graag komen logeren. Volgende week krijgen we de eerste twee al weer
    Volgende week wordt het hier ook eerst heel warm en dan weer wat rustiger weer. Hopelijk krijgen jullie ook weer lekker zomerweer. Zonnige groet uit Nederland, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alles heeft zijn tijd nodig, nu jullie je huis in Zweden hebben verkocht eerst maar even bijkomen van deze stap. Geniet van de tijd met jullie kleinkinderen. Hier is het gelukkig niet zo heel erg warm en we vinden het weer prima zo in de zomer met dagen met zon en dagen met regen. hartelijke groet Johanna

      Verwijderen