donderdag 31 maart 2022

Niet dat we er zin in hadden

 Je weet het elke keer wanneer je aan een klus werkt, de garage/werkplaats wordt een puinhoop. Zo ook deze keer, want de werkplaats is het verzamelputje en de plek waar alles wordt gezaagd en bewerkt. Dat kun je gewoonweg niet netjes houden.

Hier even wat foto's van het proces:






onze houtopslag

Nu ons deel van de klus klaar is willen we graag de werkplaats en de houtopslag weer wat op orde krijgen. Gisteren heb ik het woondeel van ons huis schoongemaakt terwijl Gerrit de laatste klusjes deed en vandaag was dan echt de werkplaats aan de beurt. 

Eerst moesten we nog naar Karlsborg om de aanghanger te ontdoen van tuinafval. Daarna konden we echt aan het werk. Gerrit en ik hebben vier en een half uur lang hard gewerkt. Nu is de boel weer opgeruimd en zo goed als houtstof vrij gemaakt. 


het eerste stukje opgeruimd

Alles hebben we van z'n plek gehaald en schoongemaakt en opgeruimd. Nu hebben we weer overzicht en heeft al ons gereedschap weer een plek gevonden zodat we het ook weer terug kunnen vinden.






het houthok opgeruimd

blij met het resultaat 

Gerrit blij en ik blij! Klaar voor de volgende klus. Die is wellicht sneller als je denkt. Binnenkort komt 'Spolakuten' om onze riolering schoon de maken. De boel zit verstopt. In de werkplaats zitten twee putten die steeds overstromen wanneer we een was draaien, douchen of de wc doorspoelen. Al diverse keren hebben we geprobeerd er een veer door te halen maar het helpt niet. We hopen nu maar dat het een niet al te grote klus is om de boel weer open te krijgen.

Voordat we vandaag met onze schoonmaak en opruim klus van start gingen hebben we eerst naar de speech van Zelenski gekeken. Indrukwekkend en op maat gesneden.
Tijdens de toespraak voel je zo intens dat je meer zou willen doen om het Ukrainske volk te helpen. Maar wat kun je als land meer doen zonder je eigen veiligheid in gevaar te brengen. Zelenski was vrij mild naar NL. Hij vroeg om wapens, hij vroeg om hulp bij de wederopbouw, hij vroeg om support bij het EU lidmaatschap en hij vroeg om sancties. Aan het einde van zijn toespraak kreeg hij een staande ovatie. Dat krijgt hij volgens mij elke keer. Het zal wel eens frustrerend voor hem zijn al die staande ovaties maar het uitblijven van echte gevraagde steun, denk ik dan. Maar ja we weten natuurlijk ook niet alles. Er zullen vast achter de schermen van de publiciteit ook wel dingen gebeuren die mogelijk helpend zijn. We hopen dat de oorlog niet lang meer zal duren maar we vrezen dat het nog niet voorbij is.

Het weer:
Over het algemeen hebben we mooi weer. Het is koud en de zon schijnt een beetje. Op onze familie app zag ik dat het in Friesland wit is geworden. Bij ons vielen er ook vijf sneeuwvlokken maar dat mag geen naam hebben. Gisteren liepen we weer even met de honden door het bos. Het deel waar we vorige week nog tot onze enkels in de sneeuw wegzakten, daar ligt nog steeds wel sneeuw. Die is nu zo hard geworden door het opvriezen na dooi dat je er gewoon overheen kunt lopen.


Maar dit zijn hier echt de laatste restjes hoor, of er moet vannacht nog weer sneeuw gaan vallen. Nachtvorst is er nog altijd. Vannacht hadden we nog - 7 graden. Voorlopig nog geen groen gras!
Heb het goed en ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij!

Wordt vervolgd.....


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten