maandag 21 maart 2022

Kleppendag

Woh...wat hebben we prachtig weer! Het is echt heerlijk buiten en de vogeltjes fluiten om raak. Onze wandeling voerde ons over de weg en door het bos en in het bos ligt best nog wel veel sneeuw. Die sneeuw is nu helemaal bevroren en je moet echt uitkijken waar je je voeten neerzet want het is spekglad.

Na 1.5 uur wandelen waren we weer thuis. Gerrit bedacht om nu toch eerst ons nieuwe vogelhuisje op te hangen. 4 jaar geleden hadden we, toen we hier kwamen wonen, twee meegenomen uit NL. Die huisjes hadden nog een keurmerk van de vogelvereniging maar er heeft geen vogeltje in genesteld. Volgens Gerrit was de ingang te klein. Ons nieuwe huisje heeft een ruimere ingang en het ziet er ook een beetje steviger uit. We hebben het huisje een mooie plek gegeven in een van de bomen rondom ons huis. Wanneer we op de altan zitten hebben we mooi het zicht erop. Nu maar hopen op ontluikend leven in het huisje, we wachten af.

Omdat het zulk mooi voorjaarsweer was hebben we na dit klusje nog een extra kopje koffie gedronken, zittend op ons bankje op het zuidterras. Heerlijk was het er 'met zonder jas' en in de zon.

Vervolgens ging de reis naar de overloop. Die wilden we vandaag graag afmaken. Dat is bijna gelukt. Ik schrijf 'bijna' omdat het inhangen van de klep in het luik veel tijd nam. De klep zelf was er helemaal klaar voor. Wanneer we hem voor het monteren even pasten dan zat hij heel mooi in het gat, een millimetertje speling, zo had Gerrit het gemaakt. Zo met de scharnieren eraan hadden we toch nog wel heel veel tijd nodig om de klep goed af te hangen. Het goed passende luik zat met gemonteerde scharnieren op diverse plaatsen klem. Dit terwijl Gerrit de scharnieren toch mooi had laten verzinken. We moesten wat omhoog en weer omlaag en dan iets naar links en weer een beetje naar rechts, we vervingen een scharnier, schuurden nog een beetje bij en nog weer meer dan een beetje, waarna we ook weer opnieuw moesten schilderen..........Maar we zijn eruit gekomen, het hangt!! De klep (volgens Gerrit is dit het luik) (maar hoe noem je dan het gat?), (of noem je dat luikdoorgang en de klep het luik?) past nu goed en sluit met twee grotere magneetsluitingen. In de 'luikdoorgang' kun je op de foto nog net de zolderklep zien. Die heb ik bruin gelaten want die plaat was al mooi afgewerkt, het is een deurtje van een oud keukenkastje.



En hier is het luik afgesloten met de nieuwe klep/luik. Er komt nog een mooi knopje aan. Dat hebben we reeds in ons bezit maar vandaag geen zin meer in het monteren van de knop. We hebben genoeg aan het luik geprutst. Blij dat het zit en dat het mooi zit. De verplaatsing van dit zolderluik van de badkamer naar de overloop heeft heel wat hoofdbrekens gekost. Fijn dat het nu helemaal klaar is. Verder zitten alle plinten nu tegen het plafond en heb ik die ook allemaal nog een keer geschilderd na het plamuren van de spijkerkoppen. We hebben nu ook weer een stopcontact op de wand zitten en het lichtknopje komt ook morgen. De lamp hang al wel aan het plafond. Het is dus bijna klaar.

Bij een van onze kinderen hebben we nu de eerste positieve Covid testen. Het wachten was erop natuurlijk. Nu maar hopen dat ze snel weer beter worden en weer helemaal fit! Dan is het nog eens een extra booster ook.

Morgen ronden we dan echt de overloop af! hoera! En dan de badkamer nog. Wanneer het flink meezit komt de loodgieter deze week........

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en,

Wordt vervolgd......







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten