dinsdag 15 maart 2022

De eerste Kraanvogels


Bovenstaande foto is geen vergissing. Ik geef toe het is een foto van niets maar ik wil ermee aangeven dat nu toch echt de lente stevig in aantocht is. Het zit namelijk zo....vanochtend waren Gerrit en ik al vrij vroeg met Bosse op stap. Niet voor een plezier ritje (al was het dat wel) maar omdat hij naar Skövde moest voor het laten plaatsen van een nieuwe voorruit. Op onze laatste reis naar NL hadden we namelijk door steenslag een grote barst in onze voorruit. Gisteren hebben we Bosse geheel gereinigd en vandaag dus weggebracht. 
Tijdens die vroege rit hadden we het genoegen om de voor ons eerste kraanvogels tegen te komen. De eerste stond ergens in een weiland vlakbij ons dorp. Ik sliep nog half en zag zo de kans op een foto aan me voorbij gaan. Vanaf dat moment stond ik op scherp. Een eindje verderop zei Gerrit tegen mij: 'kijk in de lucht!' En ja hoor..... daar zeilden ze als slagschepen langs de blauw wordende hemel. Wel een stuk of zes. Deze niet bijzondere foto, als gevolg van een update melding die het openen van de fototoestel app in de weg zat, toont enkele vage zwarte stipjes. Dat zijn ze!!!!

Op de terugweg naar huis kreeg ik een herkansing. Vlak bij Beateberg in een weiland stonden er twee te poseren. Gerrit stopte de huurauto en zo kreeg ik de kans op een iets betere foto.



 Ik denk dat deze vogels, na een overwintering in het warmere Spanje, hier nog wel even schrikken van de nachtelijke temperaturen en de hoeveelheden sneeuw die er hier en daar nog in de weilanden ligt. Mogelijk hebben ze de gedachte dat ze iets te vroeg zijn aangekomen. Maar desalniettemin vind ik het helemaal geweldig dat ze er nu weer zijn. Het is vandaag 15 maart en ik heb even terug gezocht in mijn blog op welke datum ik ze de vorige jaren voor het eerst heb gespot en dat was ongeveer rond dezelfde datum. Ze hebben een ingebouwde kalender die trekvogels. In totaal hebben we er vandaag 12 gezien.

Het was heerlijk om zo in de vroege ochtend door de natuur te rijden en de wolken plaats te zien maken voor de zon. Mijn dag kan niet meer stuk! 

En dan nog even heel iets anders.....

Gisteravond zat ik op de bank in de keuken wat te luisteren naar muziek. Via via kwam ik op youtube op een opname van Angelina Jordan. Ik had nog nooit van haar gehoord. Het is nog een heel jonge meid die al op de zeer jonge leeftijd van 7 jaar in Noorwegen (ze is Noorse) de NGT show won. Ze zingt vanaf dat ze 1.5 jaar was (en dat is geen typefout). De rest van de avond heb ik naar haar geluisterd, ze heeft een prachtige warme stem in het hele bereik. Een heel groot talent.

Ik heb natuurlijk ook even naar haar gezocht op Wiki. Daar is te lezen dat ze de dochter is van een Iraanse moeder en een Zweedse vader. Haar oma was, is dichter en artiest en haar opa was afkomstig uit Japan. Een mix van genen en culturen die zich in haar verzamelen en tot bloei komen. Prachtig!! Het beluisteren meer dan waard. In de gekoppelde link staan drie nummers, luister ze alle drie af echt zo mooi!


Ontvang ook vandaag een hartelijke en vredevolle groet van ons!

Wordt vervolgd.......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten