zaterdag 26 maart 2022

De badkamer XXXII ....... De vloer

 ja, we hebben nu weer vaste grond onder de voeten in de badkamer. Weken lang, ik moet zelfs schrijven maandenlang hopten we van de ene balk op de andere. Soms hadden we op de balken een vlonder liggen waarmee je, wanneer je er verkeerd op stapte, net zo hard weer tussen de balken zakte. Maar dat alles is nu verleden tijd.

De werkdag begon voor mij met het leggen van steenwol tussen de dragende balken. Dat was nog een heel gepuzzel omdat Gerrit er als versteviging allemaal dwarsleggers tussen heeft gemaakt. In de oude badkamer waren deze ruimtes gevuld met houtzaagsel maar dat wilden we nu niet opnieuw gebruiken. We hadden twee grote pakken met steenwol gekocht en die zijn helemaal opgegaan, we moesten zelfs nog even wat steenwol lenen van de zolder van het Gästhus. Op een later moment kunnen we dit wel weer aanvullen.

Terwijl ik druk was met het leggen van de steenwol was Gerrit aan het meten en zagen. Het eerste vloerdeel daar moest gelijk het afvoerputje in verzonken worden. Meten is Gerrit wel toevertrouwd en dit vloerdeel zit er dan ook prachtig in. Een mooie basis om op verder te werken. In totaal moesten we vijf vloerdelen verwerken. Dat is niet veel maar elk deel vroeg wel om een bewerking. Dat ging dus niet echt heel snel. 




Aan het begin van de avond konden we de laatste vloerplaat monteren. Wat een heerlijk gevoel dat de vloer erin ligt. Daar hebben we lang naar uit gekeken. 

de laatste schroefjes



Hier gaan dan echt de laatste schroeven de vloer in. We zijn bijna aan het einde van ons deel van de klus wat betreft het timmerwerk. Morgen nog wat prutsklusjes en dan zijn wij klaar.
We wachten af wanneer de schilder tijd heeft ingepland voor het plakken van het vinyl. De afspraak was de laatste week van maart en dat zou dan volgende week zijn.
Ik hoop maar dat het niet al te lang op zich laat wachten.
Nog even een laatste foto van onze vloer. Het voelt echt wel een beetje als een mijlpaal, iets waarnaar we wekenlang hebben toegewerkt. Heerlijk dat het nu zover is.

Dit was het voor vandaag, ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten