dinsdag 22 maart 2022

De overloop is klaar op deze tweede dag in de lente

Het was wederom een heerlijke lentedag en we hebben er intens van genoten. Vanochtend eerst weer een mooie wandeling gemaakt, daarbij hadden we nog een behoorlijke work-out met het lopen door de sneeuw in het bos. We zakten tot onze enkels weg in de sneeuw en het liep zwaar. Nog even volhouden en dan is de sneeuw verdwenen. Met dit mooie en zonnige weer met bijbehorende temperaturen verdampt de sneeuw geruisloos.

Op de terugweg naar huis zagen we bij de benzinepomp in ons dorp een grote groep kraanvogels op grote hoogte overvliegen. Het was een kabaal van jewelste. 

We konden ze niet tellen, daarvoor waren het teveel. 

Weer thuis hebben we weer een kopje koffie gedronken op het zuid terras. Daar kunnen we zonder jas aan in het zonnetje zitten. Omdat het er vandaag overheerlijk zat zijn we ons te buiten gegaan aan een extra tweede kopje! Heerlijk!!

Terwijl we daar zaten keken we ook even naar onze vlaggenmast. We denken dat deze 12 meter hoog is. We willen hem eigenlijk graag eens laten zakken maar hoe doe je dat. Tijdens de koffie hebben we samen zitten filosoferen over hoe je de mast op een veilige manier kunt laten zakken. We hebben namelijk geen idee over hoe zwaar hij is en van welk materiaal de mast is gemaakt. We willen de mast graag weer wit hebben, thans is hij grauw en groen van de aanslag. We hebben nu een plan gemaakt dus binnenkort zullen we dit avontuur ook aangaan.

De overloop is nu helemaal klaar, alle kleine klusjes zijn gedaan en we hebben alles gesopt en geboend en in de olie gezet. Het ruikt er nu heerlijk naar vers schilderwerk olie en groene zeep! Hier dan de foto's. De gordijnen hangen nog niet helemaal volgens plan. We moeten nog twee embrassehaken aanschaffen voor de vitrage. Die laatsten komen dan in een boogje te hangen terwijl de gordijnen er languit naast hangen. Omdat we die haken nog niet hebben kan ik dat niet laten zien. De rest is nu helemaal klaar en ik slaak een zucht van verlichting dat nu alles er weer lekker fris en schoon is.

kijk het knopje!!

Zo was het: 


Zo is het nu.

Zo rond de kok van vier hadden we alles opgeruimd en gepoetst en wilden we er nog eventjes uit. Lekker genieten van het voorjaar. We hebben een piepklein tochtje gemaakt langs Abberud. Daar vinden we het zo mooi! We hebben echt heel veel kraanvogels en reeën gezien. De kraanvogels lijken nu uit te vliegen na het verblijf op Hornborgasjön waar ze na hun lange en uitputtende vlucht worden bijgevoerd. We zien de kraanvogels altijd in paren en ik vermoed dat ze de hun welbekende stek weer opzoeken.

Hieronder nog even wat foto's van ons tochtje. 

Het Vikenmeer bij Gammelrud. Er ligt nog ijs zover je kunt zien.

idem


We zagen ook grote groepen reeën. 

Ze schrokken van ons en renden vlug weg.

Als laatste nog even een foto vanaf de brug bij Brosundet. Daar lijkt het ijs al te zijn gesmolten.


Dit was het dan weer. We kunnen weer een project bijschrijven. Nu de badkamer nog maar die wacht op de 'je weet wel'.

Ontvang een zeer hartelijke en vredevolle groet van ons en..

Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

  1. Dag Johanna en Gerrit,

    Wat is de overloop prachtig geworden! Die kan zo in zo'n mooi Zweeds glossy På Landet-achtig tijdschrift! Zou daar beslist niet misstaan. Ik mis alleen op de nieuwe foto de verwarmingsradiator. Komt die nog terug of is het warm genoeg op de overloop?
    Hopelijk komt de loodgieter snel om de douche aan te pakken. Ben benieuwd wat jullie daar van gaan maken!

    Een hartelijke groet terug vanuit Hoogeveen,

    ../Wilfred Smit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja die verwarming. De radiator staat in de garage, die gaan we schuren en opnieuw spuiten. Dat kan op dit moment nog niet omdat de garage vol hout staat en nu heel stoffig is. De verwarming dat is een oudere rib-radiator, die moeten we wel spuiten omdat die heel lastig schilderen is met de kwast. We doen dan tegelijkertijd ook de rib-radiator van onze slaapkamer want die moet ook nog. We zouden hem ook weg kunnen laten hoor want het is warm genoeg op de overloop maar de buizen zitten er en hij hoort er. En soms wanneer het heel koud is, is het toch lekker dat hij aan kan.
      Bedankt voor je compliment! Het is toch wel weer een hele facelift zo met dit stukje overloop. Het voelt alsof we weer een stukje van ons huis hebben veroverd.
      We hopen echt dat de loodgieter deze week komt maar ze hebben het heel druk en een gebrek aan personeel vanwege de covid. We zullen zien en wachten af. Leuk dat je reageert! Groet Johanna

      Verwijderen