vrijdag 25 maart 2022

De badkamer XXXI....na de loodgieter kunnen we nu weer verder

 

De vorige post was natuurlijk een geintje en vandaag zijn we weer bloedserieus. We zetten de wekker op zeven uur vanochtend want de loodgieter zou om half negen komen en we wilden ons natuurlijk niet verslapen. Niet dat we dat ooit doen maar toch.....het zal je maar gebeuren net op zo'n dag.

Wel eerlijk is eerlijk hij was het wachten waard. Het was een slimme jongen die zorgvuldig te werk ging en met energie de trappen op en af liep. Wij waren helemaal blij met hem en naar ik hoop hij ook met ons. We hebben hem natuurlijk ook op een eenvoudige fika getrakteerd, dat hoort erbij. Covid heeft hij al gehad zo vertelde hij. Dat kan natuurlijk ook niet anders wanneer je zo bij mensen thuis in en uit loopt, dag in dag uit. Wat heeft hij gedaan, wel hij heeft de buizen van de verwarming ingekort en afgedopt, later gaat hij daar een element aan monteren. Hij komt namelijk bij ons terug om de bestelde materialen te monteren en dat stellen we op prijs.

de afgetapte verwarmingsleidingen voorzien van gesneden draad

Hij heeft het afvoerputje gemonteerd. Meestal zie je in een vinylbadkamer een rond putje. Zo'n putje hebben we ook in onze andere badkamers. Maar voor deze badkamer wilden wij graag een ander putje zodat we niet in een rond kuiltje hoeven staan te douchen. Die afwijkende keuze was ook de oorzaak van het lange wachten want zo'n putje moet speciaal worden besteld, de ronde variant hebben ze zo op voorraad.



De afvoer van het putje moet een beetje van hoog naar laag lopen en daarvoor was net voldoende ruimte.


Daar waar het plastic zakje zit daar worden later de badmeubels op aangesloten. De dikke grijze buis is natuurlijk de afvoer van de toilet en die heeft hij ook op maat afgesteld. Veel tijd nam het aansluiten van de afvoerbuis van het putje op de hoofd afvoer. Hier moest hij namelijk veel hout weghalen uit de dikke oude balk omdat die afvoer een beetje schuin naar beneden moet aflopen. Dat oude hout is keihard.

Hij is er een ochtend mee bezig geweest. Zelf ben ik toen met Gösta gaan wandelen, een wandeling naar het Vikenmeer.  Mooi was het!


We kwamen nog drie reeën tegen. Meestal lopen die weg wanneer wij naderen maar deze keer bleven ze koelbloedig staan. Dapper hoor met zo'n hertenjager in de buurt.


Hij heeft er uitgebreid naar staan kijken maar sloeg niet aan en je ziet dat hij zijn oren nog ontspannen op zijn hoofd heeft.

Even verder vlogen de kraanvogels ook alweer over. Deze keer heb ik ze fatsoenlijk in beeld gekregen.


Aangekomen bij het meer heeft Gösta even wat gedronken en heb ik om me heen gekeken en genoten van de rust en de stilte daar. 



Zo heerlijk schoon dat water. Er ligt nog steeds behoorlijk wat ijs in het meer. We hebben tot nu toe ook nog elke nacht nachtvorst.


Nadat de loodgieter vertrokken was, zijn Gerrit en ik als de weerlicht aan het werk gegaan. We hadden nog diverse dingen af te maken. De wand achter de leidingen van de verwarming, het plafond en Gerrit heeft nog versteviging aangebracht onder het langwerpige putje. Ik heb het plafond nog geschilderd. Morgen gaan we de vloer leggen en het raam omtimmeren en dan zit ons werk erop. Dan is het aan de schilder die het vinyl gaat plakken.


Aan het einde van de dag ging de zon rood onder. Of dit ook betekent dat het morgen weer mooi weer is dat weet ik niet, er wordt opnieuw sneeuw verwacht. Na het mooie voorjaarsweer van de afgelopen tijd hebben we daar even helemaal geen zin meer in. Maar ja.....je hebt veel in de hand maar het weer niet! We nemen het maar zoals het is.


Het is ook alweer weekend. Heb het goed, rust lekker uit en blijf gezond en ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij.

Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten