zaterdag 19 maart 2022

Een takke(n)klus

Wat was het vandaag heerlijk lenteweer. Op de altan was het 17 graden en op het zuidterras kon je heerlijk zonder jas aan zitten. Niet dat we dit hebben gedaan, nee wij waren druk aan het werk. Gerrit met het vervolg van het luik en ik voor de verandering in de tuin.

Het luik naar de zolder, het is bijna klaar, de klep hoeft alleen nog maar in het gat gehangen te worden. Ik bemerk dat het moeilijk schrijft over het luik....want is het luik nu het gat of is het de klep of is het beide. Ik heb maar besloten dat het luik het gat is en de afsluitende delen benoem ik als klep. Ons luik heeft dus twee kleppen. De bovenste klep zit er nu in, die klep die draait richting zolder. Nu het luik op een andere plek zit kwamen we ook nog een leuk etiket tegen. Een etiket van een poststuk afkomstig van tandarts G. Ryttgens te Lessebo. Lessebo moet je zoeken  in Småland, het ligt ten westen van Kalmar (de brug naar Öland) en op de zelfde hoogte ongeveer. Het etiket zit op een balk gespijkerd en we laten het er mooi zitten. Het hoort bij de geschiedenis van ons huis. Jammer dat er geen datum opstaat maar wel leuk zo'n vondst.


Gerrit heeft vandaag de onderste klep gemaakt. Die klep maken dat was een precies werkje. Die klep moet namelijk precies binnen de omtimmering van het luik passen. Op de klep zitten latjes en die moeten precies over de overgang van het plafond en de rand van de omtimmering vallen. De eerste versie heb ik afgekeurd, ik vond het afdek-latje niet mooi genoeg afdekken. Gerrit heeft toen de latten weer van de klep afgehaald en er bredere op gezet. Nu valt het goed. Ik ben de klep nu aan het schilderen hij kan dus niet worden getoond. Verder heeft Gerrit de plafondlatten gespijkerd. Ook die moet ik nog een keer schilderen en dan is het klaar op de overloop. De gordijnen zijn ook klaar en hebben zelf al even gehangen. Vanwege het spijkeren van de plafondplinten moesten ze weer even worden weggenomen. Foto's volgen nog.

Ik was lekker buiten in het heerlijke weer en heb bij ons voor in de tuin gewerkt. Onze voortuin lag namelijk vol takken. Die waren uit de bomen gewaaid met de twee of drie stormen die we hebben gehad. We hadden ze eerst maar even laten liggen maar nu het voorjaarsweer is, heb ik ze bij elkaar geharkt en weggehaald. Want in het voorjaar wil je alles schoon en netjes hebben.... toch?



Al met al nog een aanhanger vol takken. Ik heb ook de oprit schoon geharkt. Daar lagen ook takken en nog vier kruiwagens blad. Zo ziet het er weer opgeruimd uit.
 

s' Avonds zijn we de sauna ingedoken en ook hiervan laat ik de foto's maar even achterwege. Het was dus een dag vol met allemaal dingen. Buitenlucht maakt slaperig, ik viel net tijdens het schrijven van dit verhaaltje  ook al even in slaap. Straks maar vroeg onder de wol. 
Heb een fijne zondag allemaal en ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons!

Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten