donderdag 2 januari 2020

En god fortsättning....

Afbeeldingsresultaat voor gott nytt år" 
Gerrit en ik wensen iedereen een Goed, Gezond en Gelukkig 2020!!

                                                                                 X X X


Het is vandaag twee januari en het gewone leven keert weer terug! Ook hier bij ons in huis wordt het langzaam maar zeker steeds een beetje rustiger. We hebben zo ongeveer tien dagen met elkaar doorgebracht, alle feesten gevierd en op 'normale' dagen wat uitstapjes gemaakt. We hebben genoten van warme momenten met elkaar!! Natuurlijk is het ook zo dat met zoveel mensen bij elkaar het een kwestie is van geven en nemen.  De één wil dit en een ander wil dat....dus soms deden we dingen met elkaar en soms splitsten we op en dat is allemaal prima! Nu is het weer voorbij, Gerrit en ik hebben er lang naar uit gekeken en zijn druk geweest met de voorbereidingen en je knippert een keer met de ogen en het is weer voorbij! Gisterochtend zijn Suzanne en Fredrik weer naar huis gegaan, zij moesten vandaag weer werken, vanochtend zijn Femke en Louis vertrokken, op het moment van schrijven van deze blog zijn ze nog onderweg. Greetje vertrekt in het weekend en Henk en Chang na het weekend. Ieder op zijn of haar eigen tijd. 

Gisterochtend stonden wij met elkaar al vroeg aan de oever van het Viken. Dat was niet echt een pretje want het waaide erg hard en de wind was koud. Wij stonden daar met een reden en die was de nieuwjaarsduik van Henk. Al dagen had hij het erover gehad, was zich zelfs al aan het verdiepen in de kennis van Wim Hof, de ijsman, en hij had mij al bijna zover gekregen hem te vergezellen in de duik. Ik heb er vanaf gezien en zo ging hij alleen het water in. Water dat vorige week nog bevroren was dus niet heel veel warmer was dan één of twee graden. We hebben het op film vast gelegd. Hij liep zonder aarzelen het water in en ging zelfs kopje onder....brrrrr! Wij allen vonden het staan aan de over van het meer al een beproeving, laat staan een duik in het meer. Henk vond het koud en wel te doen. Een mooie start van 2020!


Hieronder plaats ik wat foto's met ondertiteling van momenten die we met elkaar hebben gedeeld.

Bijschrift toevoegen
Voor iedereen wat...

Een spelletje....
Een ander spelletje....
Onze kersttafel
Ons julbord...
Maar eerst een start met pompoensoep en een toost....

De volgende dag...restanten...... heerlijk!
En natuurlijk toosten we op onze jarige.....(Greetje) (ziet er wel erg serieus uit zie ik nu...)
Kerstwandeling bij Sätra bruk....
Even een momentje voor mezelf....
Wandeling langs het Viken...

Wandeling in Tiveden Nat. Park...


Even de schoenen schoonmaken....(Tiveden)

Het kruidenorgel in Wadköping (Örebro)

Wandeling langs het Vättern


De duik in beeld....








Daar gaat ie dan...
totaal onder water....
En weer terug naar de walkant....



We hebben genoten van een heel fijne tijd met elkaar en duiken nu onze afzonderlijke levens weer in. Ik hoop voor een ieder voor dit nieuwe jaar toe dat het een duik is die de kant op gaat die bij je past. Dat je in 2020 die keuzes kunt maken die het leven leiden in de richting die je wilt!

Gerrit en ik scharen ons achter de uitspraak die je in deze tijd veel Zweden hoort uitspreken.....


' EN GOD FORTSÄTTNING!!'


Wordt vervolgd....


4 opmerkingen:

  1. Wat mooi Johanna, leuk dat iedereen er was en leuk om iedereen te zien!
    Erg stoer van Henk. (Mijn zusje E heeft een nieuwjaarsduik in de Pacific gedaan maar dat was wel een ander verhaal). (En onze zoon I heeft 'm in de Rijn genomen - ook best stoer, maar lang niet zo koud als in Zweden).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej Sjoukje, Weer terug uit een prachtig Nieuw Zeeland! Die foto's van jullie die vond ik ook heel erg leuk om te zien. Dat was toch al een tijd geleden dat ik Hinke had gezien. Het lijkt haar goed te gaan! Wat hadden jullie het leuk met elkaar. Vijf jaar geleden hebben wij zelf een prachtige reis naar Nieuw Zeeland gemaakt. Ik ben toen helemaal verliefd geworden op dat land! Ik wil er zeker nog een keer naar toe. En wel gek he dat de jaargetijden daar precies andersom zijn dan hier op het Noordelijk halfrond.
      Nou....ik vond het ook stoer van Henk hoor. Het water was rond de 0 graden en hoppa der zomaar in. De Rijn is ook niet mis. Dat vind ik ook best stoer!

      Verwijderen
  2. Mooie dagen gehad lees ik. Heel fijn met familie. Tevens fijn dat het nu weer rustiger is en we het nieuwe jaar met een schone lei beginnen. Dapper trouwens van Henk.... Brrrr. Tot ziens ergens in 2020.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zo wordt het een huis gevuld met goede herinneringen en dat heet dan thuis....Heerlijk! Binnenkort moeten we maar eens contact met elkaar zoeken over een bezoekje, dat zou leuk zijn!

      Verwijderen