vrijdag 17 januari 2020

Är ni seniorer.....?.'

Gisteren zijn we een dagje naar Örebro geweest. Dit om een aantal zaken aan te schaffen die we nodig hebben voor het verder schuren aan onze kast in de eetkamer. We hadden bedacht dat het ook een mooie gelegenheid zou zijn even een kopje koffie bij Pim en Jekke te gaan halen. Het is onderhand alweer een hele poos geleden dat we elkaar gesproken hebben. Pim en Jekke waren druk 'in het hout' toen wij aankwamen en konden om een uur of drie weer verder werken. De tijd vliegt wanneer het gezellig is, zo ook nu. Dank voor de koffie en het bijbehorende gesprek, we hebben het zeer gewaardeerd. 
Daarna moesten we ons boodschappenlijstje nog afwerken. Schuurpapier en schuurvlakken waren snel gevonden en we zijn ons voorzichtig ook aan het oriënteren op ons volgende project. Daarvoor dalen we af naar de kelder, de tvättstuga (de wasruimte). Die gaan we voorzien van isolerende wanden en het plan is om deze ruimte te betegelen en er een keukenblokje in te zetten.
Die laatste twee zaken daarop hebben we een eerste blik geworpen en ook al bijna een keuze in gemaakt. De tegeltjes zijn deels aangeschaft zodat wanneer we eraan toe zijn en er zin in hebben een begin kunnen maken. Maar eerst gaan we onze kast afmaken.



Omdat het al een beetje later was en we het vermoeden hadden eenmaal thuis geen zin meer te hebben in eten koken, hebben we in Örebro een hapje gegeten. Dat was een schokkende ervaring!!
Het was namelijk zo dat ik voorafgaande aan de maaltijd eerst moest afrekenen. Bij dit afrekenen vroeg de medewerker mij of wij 'SENIOREN' waren. Ik dacht eerst nog het verkeerd te hebben verstaan en vroeg beleefd wat ze zei... Toen herhaalde ze of we senioren waren waarop Gerrit antwoordde dat dit klopte omdat we 'pensionairer' zijn. Ik stond hem met open mond aan te kijken want meestal is hij niet zo ad rem, zeker niet bij de kassa! In verwarring beaamde ik het pensionair zijn waarop de medewerker zei dat we 20% korting kregen op onze maaltijd. Ze verontschuldigde zich nog voor de vraag en haar vriendelijke glimlach maakte alles goed. Dus voor 9 euro de man heerlijk  (teveel) gegeten. Na jaren als 'middelbaar' door het leven te zijn gegaan was dit de eerste keer dat ik als senior werd aangesproken.....het is even wennen. Ik heb het nog even opgezocht in het woordenboek, de betekenis van het woord  senior is 'iemand die tot de oudere generatie behoort'. Wel voor die 20% korting ga ik dat geloof ik maar accepteren :-)

 Op de terugweg had ik als een echte pensionair moeite met wakker blijven en moest Gerrit als bestuurder zelf de elandenscan doen, om een uur of acht waren we weer thuis.

Vanmorgen zijn we verder gegaan met het schuren van de kast. 60-80-120-180-210-340 en daarna nog met scotch brite tot 1500. We hebben er erg ons best op gedaan al zeg ik het zelf.  Aan het einde van de middag hadden we alle onderdelen geschuurd en hebben we de kast net als de antieke kast,  in de vloerolie gezet.  De kleur van deze kast wordt lichter dan die van de antieke kast. Je zou de kleur kunnen omschrijven als die van 'Rustiek Eiken'. Hij kleurt mooi naar de tafel en het wordt zo veel lichter in de eetkamer.

Nu kunnen we even niets meer doen omdat de olie eerst moet drogen. Morgen gaan we het geheel weer in elkaar monteren.

Voor nu zit ik lekker in mijn Hannemand te breien aan 'The rower' van Drops.

The 

Het wordt een trui voor Gerrit, niet in wit want hij heeft al twee witte truien die hij nooit aan heeft maar in blauw, zijn favoriete kleur.


Dat is nog even stilte voor de storm, want volgende week zullen we de garage/werkplaats weer van alle schuurstof moeten ontdoen.
Ondertussen is het ook alweer vrijdagavond en wensen we een ieder een heel fijn weekend toe!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten