zondag 19 januari 2020

Gewoon samen thuis, een etentje bij kaarslicht....

Het begon allemaal met de nieuwe eethoek die we aanschaften omdat we van mening waren dat de vakantie eethoek, gevonden op marktplaats, een invasie van 9 personen niet zou overleven. Het geheel werd wat wiebelig. Gerrit had het al een aantal malen in de lijmtang gezet, waarna het wel weer ging maar toch...
Toen we op een dag in Örebro een eethoek zagen naar onze zin was het besluit snel genomen. Aangeschaft en tevreden over hoe de aankoop stond in onze eetkamer.
Na de kerst toen iedereen weer naar huis was afgereisd vonden we het een poging waard de antieke kast aan een revisie-beurt bloot te stellen. Dat pakte goed uit, zo goed zelfs dat we de dressoirkast eveneens in de revisie durfden te doen. Nu na twee weken schuren en oliën, blijkt dat een goede beslissing te zijn geweest. Beide kasten zijn een stuk lichter van kleur geworden, je ziet nu de prachtige structuur van het eikenhout en ze vormen meer een geheel met de nieuw aangeschafte eethoek. Het geel ziet er nu erg mooi uit vinden wij, mooi in stijl met het karakter van het huis. We vinden het nu veel gezelliger geworden in de beide kamers (zitkamer en eetkamer aan elkaar geschakeld).
Kijk zelf maar eens....



Het kostte ons twee weken schuren en met pijn in de armen genieten we van het resultaat. 
Afgelopen donderdag gingen we naar Örebro voor het aanschaffen van materiaal voor de tweede kast en kochten we ook verlichting voor montage in de antieke kast. Thuisgekomen ontdekten we dat het RBG verlichting bleek te zijn. Een streng lampjes die wisselde van kleur in alle kleurnuances van de regenboog. Dat is misschien voor de kerst wel leuk maar voor kastverlichting geeft het tocht te denken....
Daarom zijn we zaterdag opnieuw naar Örebro gereden voor het ruilen van de verlichting. De nieuwe verlichting hebben we zaterdagavond in de antieke kast gemonteerd en het staat echt heel erg mooi.



 Wel voor nu voldoende georeerd over ons laatste project.  Het is duidelijk dat we er blij mee zijn.

Vandaag, zondag, hebben we wat anders gedaan. Het was heel mooi weer en na het ontbijt en een gezellig half uurtje met onze  Femke aan de telefoon hebben we een lange wandeling gemaakt. Was echt heerlijk. Wekenlang hebben we grijze luchten gehad en vandaag was de hemel blauw. Wanneer je omhoog keek leek het net zomer.






 Samen maakten Gerrit en ik (met honden)  dezelfde wandeling als die we op derde kerstdag met de kinderen hadden gemaakt maar nu met lekker winterweer. Voor het clubgebouwtje van Björknäs staan een tweetal oude kerkbanken  met een prachtig uitzicht over het meer Viken. We hebben er heerlijk eventjes gezeten.

De kerkbanken....
het uitzicht....
Thuisgekomen hebben we onze haard aangestoken en hebben we genoten van de sfeer in onze vernieuwde kamer. Greetje belde nog vanuit Engeland. Per 1 januari heeft ze een nieuwe werkplek aan de Oxford Businesschool en ze heeft hier een goede start gemaakt in het nieuwe jaar. Ze reist binnenkort af naar Davos voor  het World Economic Forum . 
Wij houden ons focus maar een beetje kleiner en proberen hier in Undenäs ons leven een zinvolle en omgevingsvriendelijke invulling te geven.

Zo zijn we vanavond heerlijk uit eten geweest zonder hiervoor ook maar een kilometer te hoeven rijden. Gewoon samen thuis een heerlijk etentje bij kaarslicht, hoe romantisch kan het leven zijn!! 

Wordt vervolgd....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten