maandag 30 juli 2018

De eerste buien en bezoek........

De zondagochtend is vaak een contact moment met de kinderen. Gisterochtend hebben we met F en L gebeld. Zij wonen in Brabant en hadden net als wij ook regen gehad. Bij hen ging dat gepaard met harde wind waardoor wederom de net herstelde schutting was omgewaaid. Nu hebben ze die gestut met plantenbakken. We vreesden al dat we langs moesten komen voor de herstelwerkzaamheden echter dit is een mooie oplossing. Nu maar hopen dat de planten goed hoog worden en niet verdrogen in de bakken.

Wij krijgen bezoek en dat zou vaker kunnen. Het krijgen van bezoek maakt namelijk dat we het hele huis doorlopen om wat losliggende dingetjes op te ruimen. Bovendien heeft Gerrit de hele oprit schoongezocht van onkruid, een werkje dat ik meestal op me neem. Het is een heerlijk gevoel dat het huis er nu helemaal puik bijligt. Eerder al deze week had ik het gehele gastenverblijf, voor een jaar Suzanne haar woonstee, al schoongemaakt. Klaar voor ontvangt van D en H.
Die kwamen naar Zweden met de boot van Fredrikshavn naar Göteborg een reis van 3 uur waarna nog 3 uur rijden naar ons. We vinden het helemaal super gezellig dat zij een tijdje bij ons blijven, we laten hen heel graag wat mooie plekjes in onze omgeving zien. De komende tijd zullen we dus wel een heel aantal uitstapjes maken en zullen de blogs wat onregelmatig verschijnen en wat korter zijn.
Vandaag was eerst wat bijkomen van de reis. Dus eerst even lekker bijpraten, natuurlijk even naar Näs lopen want als je wilt bijkomen is Näs de plek, een oase van rust.
Omdat het weer zich na de regen van zaterdag en zondag zich weer goed heeft hersteld naar hoogzomers, hebben we in Näs heerlijk kunnen zwemmen. Het water was spiegelglad, het Viken toonde zich op z'n beste aan hen. 
De hoeveelheid regen bij ons was niet heel erg bovenmatig, zeker hier geen toestanden zoals in Uppsala, waar het hele station onder water liep en men zich zwemmend naar de treinen moest begeven :)
foto geleend van interent
We kunnen echt al merken dat de dagen veel korter worden. De zon zakt eerder achter de horizon. Zo kunnen we 's avonds lekker op het afkoelende terras zitten en dat hebben we gisteravond ook gedaan. Lekker gegeten en lang natafelen, supergezellig. D en H hadden nog een prachtig cadeau voor ons meegenomen en daarvoor zoeken we een mooie plek in ons huis. Een prachtige herinnering aan hun eerste bezoek aan ons. We hopen op een leuke en gezellige tijd met elkaar.
Wordt vervolgd.....
Geen opmerkingen:

Een reactie posten