dinsdag 31 juli 2018

Bezoek D en H uitstapje I.....

Natuurlijk laten we D en H een aantal plekken in onze omgeving zien. Dit is voor hen de tweede keer dat zij Zweden bezoeken zodat we ook nog wat keuze hebben. Na het ontbijt hebben we onze spullen bij elkaar gezocht voor een wandeling in Tiveden. Minder leuk is dat toen Gerrit zijn wandelschoenen van de grond zou pakken zijn rug weer in de verkeerde stand schoot. Waarschijnlijk als gevolg van het onkruid zoeken uit de oprit. Daarmee wordt weer des te meer duidelijk dat dit mijn werkje is. Werk waarbij hij een repeterende voorovergebogen houding moet aannemen verhoogd het risico op deze rugklachten. Hij baalt ervan het kost hem weer vier dagen.
Gelukkig heeft hij de wandeling wel mee kunnen doen en kon ons uitstapje doorgaan.
Het wandelen in Tiveden is best intensief zeker bij de huidige temperaturen, je moet veel klimmen en klauteren. Omdat het wandelen door het bos is durfden we het wel aan, je loopt voor een groot deel langs het water en het bos geeft schaduw.
Bij het uitstappen uit de auto komt Håkan op ons aflopen, We kennen hem al lang, hij heeft voor ons een tijdje op ons huis gepast. Håkan is o.a. gids in Tiveden, hij vangt vandaag mensen op, conroleert of ze wel voldoende water bij zich hebben en geeft een tip voor de te wandelen route. Vandaag kunnen we hem niet als gids inhuren omdat hij gastheer is. We vertellen hem dat het plan is naar Vitsand te lopen, daar te gaan zwemmen om zo ook even af te kunnen koelen en daarna weer terug. Dat lijkt hem een prima idee. Håkan bruist altijd van positieve energie zodat we hiermee opgeladen aan onze wandeling beginnen. D en H zeggen onder de indruk te zijn van de ongereptheid van de natuur in Tivedens nat. park en dat zijn ook wij iedere keer weer wanneer we er zijn.
In Vitsand is het gezellig druk maar gelukkig niet overvol. We nemen er een frisse duik, het water is lauw maar we koelen lekker af. Vandaag geen vuurtjes met worstjes roken mensen vanwege het algehele open vuur verbod in geheel Zweden. Overigens lees ik vandaag in de krant dat grillen op eigen terrein weer is toegestaan. Een lichte versoepeling dus van dit verbod.




Natuurlijk rijden we ook even door naar Tiveds Torp waar we een welverdiende en heerlijke fika nuttigen. H. en ik kijken even rond in de 'handverkbod' en kopen er twee handgemaakte pannenlappen.
 Na de fika lopen we naar de kapel. Die had ik tijdens ons vorige bezoek gemist en ik was benieuwd naar wat ik tegen zou komen. Prachtig! een boerenschuur met aan de ene kant een afgesloten oplag, daarnaast een open ruimte waar oud boerengereedschap staat opgeslagen en daarnaast de kapel, en dat alles onder één dak! Bij binnenkomst worden we opgewacht door een dikke kat die heerlijk op een bankje ligt te spinnen. Hij kijkt ons even aan en blijft lekker liggen.


 De kapel is prachtig eenvoudig net zoals al het andere in Tiveds Torp. Wat een harmonie!







 Na ons bezoek aan de kapel kijken we nog even rond, we snuiven aan de sfeer van Tiveds Torp en vertrekken daarna huiswaarts. Na het eten kijken we met elkaar nog de film 'en man som heter Ove'. Ik zie hem denk ik wel voor de vierde keer en ben elke keer weer onder de indruk, zo mooi gespeeld en geregisseerd! Dan is het zeker genoeg geweest voor vandaag. Een prachtige dag waarin we genieten van wat we doen en van het bij elkaar zijn.

wordt vervolgd....







Geen opmerkingen:

Een reactie posten