woensdag 4 juli 2018

Altan fase II-a: De fundering....

Als eerste denken we aan Piet die nu zijn lieve Hottie moet missen. Piet is een jarenlange huisvriend die in de tijd dat wij in Dokkum woonden heel veel voor ons heeft gedaan. De laatste keer dat wij Piet spraken was bij ons thuis in De Westereen, hij zei toen dat het heel goed met hem ging. Een paar dagen later kreeg Hottie een slechte uitslag uit een onderzoek. Gisteren is ze overleden. De afgelopen tijd is zwaar geweest voor hen. Piet we denken aan je en leven zeer met je mee. 

Zelf hebben wij een lange dag vandaag. Dit komt omdat we vanmorgen al vroeg bij de Opus moesten zijn. De Opus is een keuringsstation waar vandaag onze aanhanger voor een registreringsbesiktning (keuring) moest. Dat betekende vanochtend de wekker zetten en vroeg opstaan. We hadden onze aanhanger in de dagen hieraan voorafgaand wat een upgrade gegeven met nieuwe achterlichten en nieuwe banden. Het is een goede sterke aanhanger en we willen hem graag invoeren. Lukt dat niet dan moet hij immers terug naar NL en dat is veel gedoe.
Hij is goed gekeurd en dus geimporteerd. Binnenkort ontvangen we de nieuwe kentekenplaten en dat kunnen we er weer volop gebruik van maken. Dan doen we nu overigens ook al met al het houttransport voor al die altan projecten.

 Nu we toch in Mariestad waren konden we gelijk vloerhout meenemen. Omgerekend 1.31 euro per meter en dat is volgens ons niet duur.
 Verder zijn Gerrit en ik de hele dag bezig geweest met het bouwen van de fundering voor altan fase II-a.
 Met de palen  die in de steunen zijn vastgezet hebben we het geheel waterpas gesteld.


 De uitbouw zit gemonteerd aan het deel dat we eerder bouwden.

Het stellen van de middensteunbalkHet vastzetten van de middensteunbalk
De fundering staat als een huis
De laatste hand van vandaag...

 Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten