vrijdag 6 juli 2018

De altan fase II-a en voorzichtig ook een beetje II-b.......


Daar zitten we dan in onze heerlijke luie stoelen op de nieuwe altan in het avondzonnetje. Heerlijk!


Vandaag waren we voor ons doen vroeg gestopt met werken. Het was echt erg warm vandaag. Een aantal keren viel ik letterlijk bijna om van de warmte. Zo aan de zuidkant van ons huis werken bij een witte muur en uit de wind kon ik de warmte maar nauwelijks verdragen.
Erg veel hebben we vandaag niet gedaan. Slechts een deel van de ombouw omtimmerd. Dat was veel passen en meten om alle planken met een mooi hoekje op elkaar aan te laten sluiten. Zelf vinden we het goed gelukt en mooi staan. We hebben de aansluiting met het bestaande tuintje gemaakt met stenen en grind, de lupines uit het tuintje naar de greppel gebracht. In het tuintje gaan we, wanneer de droogte voorbij is, iets nieuws aanplanten. 


Onze laatste activiteit vandaag was een beetje filosoferen over fase II-b. Hiervoor heb ik de grond vandaag geëgaliseerd en we hebben er wat balken neergelegd om de maten te kunnen bepalen. 


 Vannacht is de olie mooi in het hout getrokken zodat ik vanmorgen de buiten eethoek met een bloemetje op tafel al op het nieuwe deel kon zetten. Dat geeft ruimte!


We zitten vanavond lekker een beetje uit te rusten en bij te komen van het harde werken deze week. Maar het geeft voldoening, we zijn super ingenomen met het resultaat tot nu toe.
Wat we bovendien erg leuk vonden was het geheel onverwachte bezoek van P die onze bouwactiviteiten op de blog volgt en dat in levende lijve wel eens wilde aanschouwen. We hebben vanzelfsprekend ons gereedschap acuut laten vallen en hebben wat nader kennis gemaakt bij een kopje koffie. Erg gewaardeerd!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten