donderdag 12 juli 2018

De altan....voorlopige finale!

Nadat we gisteravond een begin hebben gemaakt met fase III van onze nieuwe altan heeft Gerrit vandaag de werkzaamheden hieraan voortgezet. Omdat het nogal wat passen en meten en lastig monteren werk was vandaag is Gerrit er voornamelijk alleen mee bezig geweest. Ik heb het teruggevonden stoepje voorzien van een nieuwe betonlaag want ook dat moest nog gebeuren. Pas toen de planken geschroefd moesten worden op de loopbrug kwam ik weer in beeld. Net zoals de trap is ook de brug van een dermate stevige kwaliteit dat instortingsgevaar of doorzakken niet aan de orde zal zijn.
Op de foto hieronder mocht ik toen de balken allemaal gemonteerd waren eventjes proeflopen. Ik vond het nog een beetje eng met al die losliggende plankjes.

........ En veilig aangekomen aan de overkant!
Onder het luifeltje bij de deur van de keuken hadden wij een zeer iel steuntje staan dat ook nog eens in de weg stond nu bij de overbrugging. Die iele ondersteuning heeft Gerrit vervangen door een dikke balk van  95x 95 die in deze maat veel beter past bij de rest van de altan. Die dikke balk geeft ook gelijk een goede steun aan het hekje dat nu niet meer aan het huis verbonden is.

Het monteren van de planken hebben we weer samen gedaan. Dat is volgens mij ook het leukste werkje omdat je dan het resultaat ziet groeien.


Na een half uurtje schroeven lagen de planken erop en kon ik voor de eerste keer officieel over de brug lopen. Geweldig! Wat een genot dat we nu zo vanuit de keuken naar de altan kunnen.


 En daar staan we dan samen op de brug nadat we aan de voorkant nog een plank hebben geschroefd om de kopse kanten van het hout af te dekken.
 Nu is voorlopig alles af!!! Echt super! Ook langs het bruggetje komen glazen platen maar dat gaan we over een paar weken monteren. Wat zijn we ingenomen met het resultaat.  's Avonds hebben we lekker in de altan gezeten in een opgeruimde tuin en met gelapte altanramen. Wat een luxe!
Nu kunnen we met vakantie!

 En nog even omdat het leuk is te vergelijken....
Dit was het:
Dit is het geworden:

De foto is van zes uur 's ochtends, de zon moet er nog wat doorheen komen....

6 opmerkingen:

 1. Prachtig resulaat. Mocht de nood aan de man komen dan kunnen jullie nog een mooie carriere tegemoet zien als timmerlieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het allemaal mooi geworden!
  Nu maar lekker van de veranda genieten!
  Groetjes Jan en Nel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Nel! Leuk dat je reageert! Zo met dit weer is het bijna te warm om buiten te zitten. Ik las dat jullie een lekkere bui regen hadden vandaag. Hier geen spatje!

   Verwijderen
  2. Het was ook hard nodig dat er weer wat water valt! Het gras word al geel en de appels groeien ook niet echt hoewel onze boom vol hangt. Aankomende week blijft het warm, wat een zomer! Heerlijk!

   Verwijderen
 3. Petje af! Wat is dat mooi geworden, en wat een team-work!
  Ooit heb ik iemand ontmoet die eerst bouwvakker was en vervolgens chirurg werd.
  Andersom werkt schijnbaar ook.

  Groet,
  Janna

  BeantwoordenVerwijderen