dinsdag 1 mei 2018

Afronden en weg....

gordijnen altandeur 
gordijnen zijraam
Het tweede stel gordijnen hangt ook. Het is wat lastig om een mooie foto te nemen die overeenkomt met de realiteit omdat er veel licht door de ramen komt. De koven staan mooi in de kamer, ze domineren niet omdat het net is alsof ze een ondereen zijn van de ombouw van het raamkozijn. Het monteren van de tweede koof had nog wat voeten in de aarde. Je ziet het niet zo op de foto maar het gordijn hangt in een bochtje naar de muur toe. Zo valt het gordijn om de vensterbank heen. De rails bestaat uit een recht stuk en twee bochtjes, één aan elke kant. Toen we de rails in de koven wilden  monteren vroegen we ons af waar de verbindingsstukjes waren.....Die bleken niet gekocht te zijn. Dus wij op de vroege maandagochtend naar Mariestad om twee verbindingsstukjes te kopen. Kosten 3 euro en 84.6 km rijden. Gelukkig zijn we nu 'pensionär' zodat we alle tijd hebben voor zo'n tochtje.
Het derde stel gordijnen is nu in de maak. Die wil ik graag deze week afhebben.
Wat we ook af willen hebben is het snoeiwerk in de tuin. Dat is bijna gelukt. Het snoeien is klaar het opruimen niet omdat we werden verrast door een wel erg stevige onweersbui. Een deel van die bui hebben we geobserveerd vanaf de altan, toen het nog harder begon te regenen ben ik naar binnen gegaan. Gerrit bleef nog eventjes, zijn hoofd is bij het maken van de nieuwe altan, hij heeft daar weer eventjes zitten broeden. De onweersbui is wat aan hem voorbij gegaan volgens mij.
Een derde ding wat we graag willen afronden is het plaatsen van de bakken in de moestuin, zodat we het zaaigoed erin kunnen planten. Dat zaaigoed groeit de vensterbank bijna uit. Gordijnen, koven, snoeien en moestuin...dat zijn zo de projecten waar we de afgelopen weken mee bezig zijn geweest. Waarom we het af willen hebben... Wel de caravan is opgehaald uit de winterberging en die staat nu naast ons huis. Volgende week dreigt het mooi weer te worden en dan willen we ermee weg!! Ik moet hem van binnen nog even weer schoonmaken en hij moet worden ingepakt. Dat zal de eerste keer in 4 jaar worden dat we weer met de caravan op stap gaan. Hoe lang ...dat weten we nog niet, wellicht een weekje.
Het is de bedoeling dat we eerst een beetje zuidelijk gaan. Ten westen van Värnamo. Daar is een natuurgebied waar je lange tochten kunt wandelen. We hebben er zin in!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten