zondag 6 mei 2018

Een beetje verkennen....

kaart store mosse


Wanneer je op bovenstaande link klikt zie je een kaart van google maps van de omgeving waar we zitten en waar het nationaal park Store Mosse te vinden is.

Onze camping is vlakbij het nationaal park en ligt aan een klein meer Flaten genaamd. De camping zelf heeft de toepasselijke naam Flatenbadet. Vanmorgen bij het wakker worden was het meer spiegelglad.


ons eerste ontbijtje buiten
Vandaag hebben we de omgeving een beetje verkend. We zijn naar Store Mosse, vertaald 'Groot moeras' gereden om te ontdekken wat er zoal te doen is. Het was daar een gezellige boel. Op het terrein voor het informatiecentrum zaten vele gezinnen wat te eten of te drinken of een worstje of hamburger te grillen op de daartoe bestemde plekken. Het was vandaag heerlijk weer en een ieder geniet daarvan.
Store Mosse is een van de 29 Nationale Parken in Zweden. Het park is 78,5 km2 groot en strekt zich uit over drie gemeenten (Värnamo, Vaggeryd en Gnosjö) Het gebied ligt ongeveer 165 tot 180 met boven de zeespiegel en is daarmee Zuid-Zwedens hoogst gelegen moeras gebied. Dit gebied heeft zich in de laatste ijstijd gevormd en is zeer vogelrijk.
In totaal is er 40 km wandelpaden uitgezet waarvan 5.5. km rolstoel toegankelijk.

het is de bedoeling dat wij morgen de route Kävsjön runt gaan wandelen. Een route van 14 km door moerasgebied. Wandelingen door moerasgebieden worden mogelijk gemaakt door planken waarover je kunt lopen.
Na ons bezoekje aan Store Mosse hebben we nog een beetje door de omgeving gereden. Hieronder een impressie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten