donderdag 17 mei 2018

17 mei een verjaardag en een leuke dag....

Verjaardagsgedicht:
Being on the journey
Can you hear the greetings
from the distance
On this special day
Merrily dance in the wind
Carefully perceiving the
essence of happiness in every step
Another annual ring starts in South Europe
A brand new dream lights the birthday candles
Happy Birthday
Best wishes.


Vandaag is het 17 mei en Henk is jarig. Elk jaar krijg hij voor zijn verjaardag een gedicht als geschenk van zijn schoonvader Hua die dichter is. Hua maakt elke dag een nieuw gedicht en zoekt hierbij prachtige foto's uit. Hij schrijft zijn gedichten in het Chinees en geeft hierbij ook altijd een vertaling in het Engels. Wij kunnen daarvan meegenieten omdat hij ze plaatst op de We Chat een soort van WhatsApp
Vandaag had hij bovenstaand prachtige gedicht voor Henk gemaakt en wat bijzonder om dat te mogen krijgen.

Op deze speciale dag had ik een uitje samen met Suzanne. Wij zijn wezen shoppen in Skövde. Vanmorgen om 10 uur ben ik van huis vertrokken en om 11.00 uur kwam ik aan bij Suzanne. Eerst hebben we samen een kopje koffie gedronken en daarna zijn we de stad in gewandeld. 
De aanleiding is het aankomende feest van Greetje. Zij gaat binnenkort promoveren en daarvoor zijn Suzanne en ik op stap geweest. Want natuurlijk willen we er op een zo'n feestelijke dag ook feestelijk uitzien. Suzanne in het bijzonder omdat zij ook nog paranimf is. Ik ben goed geslaagd. Suzanne heeft nog een mooie outfit en daarbij hebben we accessoires gezocht en niet gevonden. Vrijdag over een week kijken we ook even in Dokkum of daar te vinden is wat we zoeken. 
Gerrit en ik zijn al vaak in Skövde geweest maar vandaag kon Suzanne mij allemaal winkeltjes laten zien waar ik anders niet kom. Winkeltjes met stoffen en naaispulletjes, winkeltjes met woonspullen en ook nog kledingzaken die ik over het hoofd heb gezien en waar we toch mooie dingen hebben zien hangen. Waar koop je wat....dat moet ik opnieuw leren in mijn nieuwe leefomgeving. 
In een van die zaken ging bij het naar buiten gaan het alarm af. Wij hadden in die winkel geen aankopen gedaan dus dat was vreemd. Een verkoopster vroeg of ik wellicht nieuwe kleding aanhad. Ik had idd nieuw ondergoed aan. Nu dacht de verkoopster dat hierin misschien nog een beveiligingslabel kon zitten en ze vroeg of ik wilde dat ze daar even naar keek om te voorkomen dat in andere winkels ook de beveiliging af zou gaan. Ik had daarmee geen problemen dus wij met z'n allen het kleedhokje in voor een onderzoek. De verkoopster vroeg of ik wellicht nieuwe schoenen aan had. Dat heb ik maar opgevat als een compliment want mijn schonen waren al een zomerseizoen oud. Ze heeft ze onderzocht en natuurlijk niets gevonden. In het kleedhokje vond de verkoopster in mijn bloesje van de HEMA nog een beveiligingsdingetje. Dat had ik eruit moeten knippen maar dat had ik niet gedaan...vergeten. Inmiddels was de blouse al meerdere keren in de wasmachine geweest en had ik hem ook al een paar keer gestreken maar de beveiliging deed het nog. Dat tekent toch wel de kwaliteit van de HEMA! Toen mijn blouse van het beveiligingslabel was ontdaan door de verkoopster kon ik zonder problemen door het poortje. Suzanne en ik hebben er heerlijk om gelachen. 
Op een terrasje in de binnenstad hebben we lekker in het zonnetje zitten lunchen samen. 

We vonden het beiden een heel bijzondere dag, zo samen winkelen in een land waar we nu beide wonen.
Toen ik om zes uur thuiskwam heb ik samen met Gerrit nog een glaasje wijn in de tuin gedronken. Gerrit heeft vandaag een schot in het houthok gemaakt. Nu kunnen we het oude hout en het nieuwe hout van elkaar scheiden. In elk van de compartimenten kan nu  8 m3 hout worden opgeslagen. Dat is genoeg. We gebruiken per winterseizoen 4 m3 voor de kakkelugn en dan hebben we nog 4 m3 over voor de openhaard in de woonkamer. Dat moet dus genoeg zijn. Binnenkort gaan we in het hout om het nieuwe deel te vullen. Dat moet in Zweden eigenlijk voor Midsommar maar of dat gaat lukken dat weet ik nog niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten