donderdag 3 mei 2018

De moestuin in aanleg.....

Wat een heerlijke dag hadden wij vandaag. Deze dag begon met verslapen. Ja...het was al bijna half tien voordat ik wakker werd. Voldoende energie opgedaan om lekker bezig te zijn en dat kon mooi in de buitenlucht vandaag want wij hadden heerijk buitenweer. Kraanvogels bijna in de achtertuin roepen ons al toe. 

Projecten afmaken schreef ik in mijn blog van gisteren. Wel dat hebben we gedaan. Het snoeien is klaar, snoeiafval is afgevoerd, boomstammetjes verzaagd en in houthok gezet. Een heerlijk gevoel!
Het volgende project is de moestuin in fase één. Voor de moestuin hebben we bakken aangeschaft en 12 zakken met 'planteringsjord' gekocht bij Lina (de plaatselijke ICA). Die bakken heeft Gerrit in elkaar gezet en op de plaats van de moestuin de grond omgespit. Op een andere plek in de tuin hebben we betontegels van 30X30 onder de graszoden liggen. Deze tegels gebruiken we om tussen de bakken te leggen. We slepen de spullen dus van de ene kant van de tuin naar de andere en zo blijven we lekker bezig. Nu kunnen we straks mooi om de bakken heen lopen voor het verzorgen van onze aanplant. Elke bak heeft nu zijn eigen straatje. Ik schrijf het zo even in een paar hoofdzinnen neer maar we zijn er toch wel de hele middag en avond mee bezig geweest. 
Bijna alle bakken zijn gevuld. Dat betekent dat de moestuin eigenlijk nog een beetje groter moet worden. In mijn vensterbank in de keuken staan namelijk nog en paar gewassen uit te spruiten en die moeten ook nog een plekje hebben. Dat wordt dan fase twee van de moestuin. Fase twee daarin zit ook opgenomen een rij tegels om de buitenste bakken en daaromheen een hekwerkje. Niet dat we zo van hekken houden maar er zijn hier vele loslopende individuen die wel een sappig groen hapje lusten. Daartegen willen we onze nieuwe aanplant natuurlijk beschermen.
Na het afronden van ons werk aan de moestuin hebben we op onze altan nog de zon zien ondergaan. Een mooie afsluiting van een mooie dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten