zaterdag 19 mei 2018

De moestuin in de finale.....


Een hekje om de moestuin heeft nog heel wat voeten in de aarde. We zijn er wel twee dagen mee bezig geweest. Het hout en het gaas en de andere toebehoren hadden we al gekocht. Het hout hebben we vóór het timmeren van het hekje alvast in de verf gezet omdat het anders zo'n gepruts wordt met wit en rood. Aanvankelijk hadden we bedacht het gaas aan de buitenkant van de planken te bevestigen. Maar nu het hout zo mooi in de verf zit vonden we dat bij nader inzien toch wat minder mooi staan. Daarom maar gekozen voor de bewerkelijke variant en dat is per vak een stuk gaas afknippen en het aan de binnenkant tegen de planken bevestigen en opspannen. Maar mensenkinders wat een gepruts. De plank boven gaat dan nog wel maar de plank onder (op de knieën, krom, vervelende houding, zere knieën en krammen die er bijna niet in willen omdat de plank zo meeveert)
 Maar het is gelukt. Gisteravond tien uur zat het gaas erom. En wat staat het netjes.
Gelukkig hebben we Zuid Europees weer, het is geen straf buiten te zijn.
Ondertussen, terwijl wij druk zijn met het afronden van de moestuin, gaat daarin het groeien gewoon door. De boontjes steken voorzichtig hun kop door de aarde heen. Wat een prachtig gezicht! De aardbeien hebben een eerste bloemetje, de andijvie wordt steeds groter evenals de brocolli.
Vandaag heeft Gerrit nog een deurtje gemaakt van de restanten van het hout. De witte planken vormen de omtrek van het deurtje en van een restant stukje hout, een balkje van 4x4 heeft hij plankjes gezaagd, die rood geverfd en daar de omtrek mee opgevuld. hang en sluitwerk erop en afhangen. Het staat mooi. Voor zover een hekje mooi kan zijn hebben wij nu een mooi hek om de moestuin.
Vandaag heb ik bij het tuincentrum in Mölltorp nog een zakje siererwtjes gekocht. Tussen de tegels en de witte plank zit nog wat ruimte. Die heb ik opgevuld met aarde en daarin de siererwtjes geplant. Die kunnen mooi bij het gaas opgroeien. Dat doe ik aan twee kanten want er moet natuurlijk ook nog voldoende licht bij de gewassen kunnen komen.Het afhangen van het deurtje

De test


Let op de details...het kapje en het mooie hang en sluitwerk. Ik zie nu dat ik nog even met het witte kwastje een kopse kant moet schilderen.
en dan natuurlijk het eindresultaat waar ik heel blij mee ben.
In het avondzonnetje hebben we uitkijkend over het Vångdalen nog lekker onze ovenschotel kunnen nuttigen. Het huwelijk van prins Harry is mij even ontgaan maar ook daar hadden ze geloof ik mooi weer. Ik hoop dat zij net zo van deze dag hebben genoten als wij hebben gedaan.6 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat er fantastisch uit, Johanna! Jullie zijn keidruk, maar wat is dat genieten, hè? Zo gaat dat bij ons in het Zeeuwse land ook: de tuin is super veel werk, maar heerlijk en afgelopen week hebben we 3 prachtige kipjes verwelkomd 😃. Een soort Houdini-meiden die in 2 dagen tijd al kans zagen om een keer of 10 uit te breken hahaha...zooo leuk! Ze mogen ook lis als ze gewend zijn aan hun kippenvilla en “thuis slapen”...ik zal in de gezamenlijke app een paar foto's posten 😃. Hartelijke groeten, ook namens Theo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Minke en Theo, Wat leuk om weer een reactie van je te ontvangen en te horen dat jullie ook zo super genieten van de tuin en het buiten zijn!! Ik denk vaak aan jullie, we zitten in een soortgelijke situatie van veel werk te doen in en om het huis. Ja wij genieten ook volop. We maken lange dagen en vergaan soms van de spierpijn maar o zo leuk om lekker buiten bezig te zijn. De hartelijke groeten ook van Gerrit.

   Verwijderen
 2. Dat is een hele mooie moestuin geworden hoor 🌱🥕🍅

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Grietje, Ja dat fine wy ek. Ik bin er tige wiis mei! No mar ôfwachtsje as de wat oogst ut komme sil.
   Groetnis fan us beiden!

   Verwijderen