woensdag 18 oktober 2023

Op stap


We zijn er nog even tussenuit samen met onze dochter Greetje, zij vanuit NL en wij vanuit Zweden. 
We zijn neergestreken in Noord Mallorca waar we via Airbnb een leuk huisje hebben gehuurd. De eerste dag hadden we een beetje pech met het weer want de regen viel soms met bakken uit de lucht. Gelukkig blijft de temperatuur wel lekker zodat we prima buiten op de overdekte veranda kunnen zitten.



Na de bui hebben we een nabijgelegen stadje bezocht Port de Pollença en wandelden we daar langs de boulevard. We zijn namelijk 's avonds in het donker gearriveerd en je wilt je toch even orienteren in de omgeving waarin je verblijft. Ook met het bewolkte weer van de eerste dag oogt het allemaal pitoresk en toeristisch.





Dag twee was het nog steeds bewolkt maar bleef de regen beperkt tot enkele drupjes. We kozen voor een uitstapje naar de grotten aan de oostkant van het eiland. In de grot heb je tenslotte geen last van de weersomstandigheden. Cuevas Drach (Grotten van de Draak). De draak hebben we niet gezien maar wel een heus klassiek concertje uitgevoerd vanuit een gondel. In de grot is namelijk een groot ondergronds meer waarop je met een bootje kunt varen. De muziek was niet altijd even zuiver, iets wat ook wel moeilijk is met het vochtige klimaal in de grot. Wel heel erg leuk!







Dag drie was dan eindelijk zonovergoten, we maakten een uitstapje naar Alcúdia. Daar is het markt op de dinsdag, de grootste markt van het eiland. Op de markt worden veel locale producten verkocht maar ook veel producten die niets met het eiland van doen hebben. Het oude centrum van Alcúdia is zeer de moeite waard. Gezellige nauwe straatjes en een stadswal die je kunt bewandelen en die afkomstig is uit de tijd van de Moren.

deel van de stadswal

uitzicht op het oude stadscentrum vanaf de stadswal

uitzicht op het landschap rond Alcúdia vanaf de stadswal

 




dan is een ficus in mijn bloempot toch een wat armetierig gebeuren





Wij vonden de historische stad van Alcúdia echt heel mooi. 

Na deze uitgebreide stadswandeling was het tijd voor het strand. We gingen naar playa de Formentor. Daarvoor moesten we over een berg, een top van het Tramuntana gebergte, een soort van fiets walhalla. We zagen in elk geval heel veel racefietsers bij de berg op zwoegen. Ook zien we veel mensen op van die ski's op wieltjes, ook heel zwaar werk hier in de hitte. Wij verplaatsen ons met een auto, een Volvo XC 60 (niet besteld maar we kregen een upgrade). Overigens moet je bij het autorijden goed uitkijken en voorzichtig aandoen. Bijna elke dag zien we wel een aantal aanrijdingen waarbij de auto's diep in de kreukels liggen.Tot nu toe gaat het bij ons goed, we hebben een goede chauffeur.



Dag vier wordt een autoloze dag, zo hebben we afgesproken. We liggen nu op de stretchers bij 'ons eigen zwembadje'.  Verder is het heel rustig rondom ons verblijf en vind ik het een wonder dat we zo vanuit de herfst in de zomer zijn teruggekeerd. 

Wel.... heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd........







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten