maandag 30 oktober 2023

Serieus winters weer in oktober

Gisteren was het zondag en die dag hebben we niet heel veel gedaan. De enige activiteit van betekenis was de wandeling met Gösta in Tiveden. Heerlijk was dat! Gösta heeft alle bomen even beroken en een uppdate van zijn 'mental map' gemaakt, het was tenslotte al eventjes geleden dat we hier waren.



We zagen nog een Beverburcht in aanbouw. We hebben hier nog nooit een Bever gezien maar dat ze er zijn dat kun je zien aan de aangeknaagde bomen.
Na de wandeling reden we weer naar huis en onderweg kwamen we nog de familie ree tegen. De grootste stond aanvankelijk midden op de weg maar voegde zich bij de anderen toen wij naderden.


De rest van de dag hebben we heerlijk bij ons kachteltje gezeten, lekker lezen. Gerrit leest op dit moment een geschiedenisboek over Scandinavië van Stein Ringen en ik verdiep me in het verhaal van Elon Musk. Dat boek heeft Gerrit in onze vakantie gelezen en af en toe vertelde hij ons er iets over. Dat maakte me nieuwsgierig. Isaacson Walter (journalist en hoogleraar) heeft het boek geschreven nadat hij twee jaar lang met Musk heeft meegelopen en hem van dichtbij heeft meegemaakt en heeft leren kennen. Trouwens in de vakantie heb ik het tweede deel van de Stindberg serie, geschreven door Kristina Ohlsson, gelezen. Wederom een spannende detective die je in één keer uitleest. In het Zweeds heet het boek Isbrytare (IJsbreker) of het al in het Nederlands verkrijgbaar is weet ik niet. 

Vandaag, maandag, is het niet echt een dag om lekker buiten te werken. De hele nacht had het al geregend en toen ik vanochtend het raam opende begon het net te sneeuwen. Al tijdens het ontbijt kregen we een appje van Henk, of wij ook zulk heftig weer hadden, met een foto erbij.
 


Zo.... dat is al serieus winters weer en dat in oktober! Gerrit dacht al gelijk aan hun auto, die nog op de zomerbanden staat. Die wissel naar winterbanden moet hier even gebeuren omdat Gerrit een handige krik heeft en een goede moment sleutel. Bij hen had het de hele nacht al gesneeuwd en het is er kouder dan bij ons, bij hun blijft de sneeuw liggen.

Chang appte dat Emke de sneeuw helemaal heerlijk vindt. Met de sneeuwkleding aan heeft ze een hele poos buiten gespeeld en zelfs ook een sneeuwpop gemaakt


Wij hadden gisteren twee elanden in het land achter ons huis staan (te ver weg om een goede foto van te kunnen maken), Chang had een ree in de tuin. Die kwam voor de appels die nog onder de sneeuw liggen. 


Onderstaande foto kregen we vanavond nog, wel zo'n 25 cm sneeuw bij hun in de voortuin. Ze zullen weten ook, dat ze nu in Zweden wonen....... :-)


Wij hadden een groot deel van de dag ook sneeuw, soms hele dikke vlokken ook maar het bleef niet liggen. Na het sneeuwen begon het weer te regenen en toen was alles weer weg.



Vandaag hebben we de hele dag in de tvättstuga gewerkt. Daar hadden we een mankement aan de vloer, een deel van de twee componentencoating was gescheurd en ging omhoog staan. Dat deel heeft Gerrit er nu uitgehaald, de vloer opgeruwd en in de primer gezet. De verdere herstelwerkzaamheden aan de vloer is voor later deze week. Ik heb één van de houten aanrechtbladen in de tvättstuga afgeschuurd. De vloeibare zeep had gelekt en veroorzaakte zwarte plekken in het hout. Het was eventjes schuren voordat het beter werd maar het lukte. Ik heb het opnieuw in de hardwaxolie gezet en breng overmorgen nog een beschermende laag aan. De rest van de middag heb ik de tvättstuga schoongemaakt en toen was de dag ook alweer om. 

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd....









Geen opmerkingen:

Een reactie posten