zaterdag 7 oktober 2023

Gezellig uit eten

Het zijn van die jaarlijks terugkerende werkzaamheden......tuinmeubelen soppen, vloer altan schrobben, altan uitnemen en de boel opruimen. De zomer is voorbij dat weet je dan wanneer je deze werkzaamheden uitvoert. Het geluk was dat we er donderdag een mooie dag voor hadden met veel zonneschijn  en dat de altan nu weer naar groene zeep ruikt, al is dit laatste slechts van korte duur.




De herfst doet duidelijk zijn intrede en de bomen veranderen al steeds meer van kleur. 


 Dit weekend zijn Henk en Chang en Emke bij ons. Vrijdagmiddag arriveerden ze en het is zo leuk om te zien dat de kleine meid hier al heel vertrouwd om stapt. Vrijdag konden we verder niet zo heel veel dingen ondernemen omdat we de hele dag regen hadden. Vandaag, dat is zaterdag, hebben we daarentegen prachtig weer. We maakten een heerlijke wandeling door het Vångdalen en met z'n allen gingen we 's middags naar Suzanne en Fredrik in Hjo. Daar zaten we zo gezellig dat we besloten om even met elkaar een hapje te gaan eten in een restaurant in Hjo met prachtig uitzicht over het Vättern. 

Ja en dan heb je net zo'n lekkere pannenkoek gekregenen dan moet je eerst op de foto.....

Terwijl we daar zo met z'n allen zaten hadden we nog even een hillarisch moment. Suzanne zat even op de Maps te kijken in het dorp waar Henk en Chang en Emke wonen. Daar zag ze bij hun huis onze auto en camper staan. Blijkbaar was die foto genomen in de tijd dat we daar aan het klussen waren. Ja, zegt Gerrit, ik zag destijds de google auto daar wel rijden, ik liet toen net Gösta even uit. Dus Suzanne kijkt wat verder in het dorp en ja hoor daar komt ze Gerrit tegen op de Maps met Gösta naast hem. Toen zei Gerrit dat hij die auto dit jaar ook in ons dorp wel had gezien. Dus wij zo tegen Gerrit....'het zal toch niet zo zijn dat je er in Undenäs ook nog een keer op staat!' Suzanne switcht op de Maps naar ons dorp en onze straat en wie zien we daar weer staan, Gerrit! Ze zullen daar bij die Maps ook wel gedacht hebben, die vent die komen we in Zweden echt overal tegen! Straks komen ze nog om handtekeningen vragen. Wel gelukkig is zijn gezicht steeds wat geblurd zodat we nog over straat kunnen.
We hadden zo een gezellige maaltijd met elkaar. Voor een toetje hadden we deze keer geen tijd want na een hele pannenkoek met slagroom en jam kreeg Emke al slaapwangetjes. We zijn maar snel naar huis gegaan. 
Nu het alweer zo vroeg donker wordt, is het steeds goed opletten voor wild op de weg. Deze rit schoot er een vos en een ree voor onze auto langs, gelukkig reed Henk niet snel en gaf dit verder geen problemen. De vorige keer hadden Gerrit en ik op diezelfde weg een ree die net onze auto even aantikte. Ook toen zonder problemen gelukkig maar het blijft opletten!

Het was een mooie en gezellige dag!

Wel heb het goed allemaal en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten