woensdag 4 oktober 2023

De beuken getrimd en mooie rose heide

Zo mooi als beloofd was het weer vandaag niet. Geen strak blauwe hemel maar wel de hele dag droog met af en toe het zonnetje erbij.
Vanochtend hebben we een klussenlijst gemaakt. De klussen komen af en toe in je hoofd voorbij maar raken ook wel weer eens uit beeld en daarom hebben we ze nu op een rijtje gezet. Vandaag wilden we graag buitenklusjes doen want binnenzitten dat kan de hele winter nog wel.

klussenlijst

De violen waren uitgebloeid en die liggen nu op de composthoop. De bakken op de palen hebben we nu gevuld met heide, rose bloeiende heidestruikjes gekocht bij de Granngården in Mariestad. Ik heb er sfeervolle foto's van gemaakt......



Nu hoop ik maar dat ze een poos blijven bloeien want niets op de palen dat staat zo kaal.

Na de heide hebben we de twee beuken voor in de tuin aan de onderkant getrimd. Sommige takken hingen bijna tot op de grond en ons bezoek moest onze voordeur nederig buigend benaderen en bij het weggaan een diepe buiging maken om niet geraakt te worden door de laag hangende takken van deze machtige beuken. Ook wijzelf zaten met de neus op het stuur wanneer we het gras moesten maaien in onze voortuin. Dus vandaag de stoute schoenen aangedaan en met de hoge ladder en een snoeimes de takken weggeknipt. Het stond overigens wel heel erg mooi hoor die lange swierige takken zo onder de beukenboom dus wat dat betreft had het niet gehoeven. Nu kunnen we dan weer rechtop over onze oprit lopen en komt er weer meer licht op de grasmat en in ons huis. 


Gerrit knipte en ik deed het grondwerk.


We hebben een stuk of vijf kruiwagens vol takken met blad afgevoerd, dat scheelt straks maar weer met het bladopruimen.

Een van onze beuken heeft een merkwaardige stammen constructie. Ik heb geprobeerd er een foto van te maken.


Kijk vlak boven de grond splitst de stam zich in drie stammen. Maar wanneer je dan wat hoger kijkt dan ontdek je dat twee stammen zich weer herenigen. Ze groeien niet langs elkaar maar in elkaar. Op de foto hieronder zie je dat nog een beetje beter.


De foto hieronder vind ik ook wel leuk, die toont echt de omvang van deze bomen.


Ze zijn nu gekortwiekt en we kunnen er weer onderdoor kijken. Andere klusjes die we hebben gedaan zijn het plakken van tochtstrip in enkele raamkozijnen, het herstellen van het raamscharnier van het raam dat was opengebroken ten tijde van de inbraak, het bijwerken van de deur van de keuken naar de bibliotheek omdat deze klemde, en het ophangen van het tafelschuiertje van mijn beppe. Het zijn eigenlijk klusjes van niks maar je moet er even toe komen.

overgenomen uit DN

In de krant las ik nog een vermakelijk artikel over 'onze' minister van buitenlandse zaken Tobias Billström. Die had vorige week bij een bijeenkomst in Kiev moeten aanschuiven met andere ministers uit de EU landen. Een historische conferentie wordt die bijeenkomst nu genoemd. Die van 'ons' die was daar echter niet.  Alle ministers reisden per trein van Polen naar Ukraine maar onze minister mocht het land niet in want hij was zijn paspoort vergeten!!! Minister van buitenlandse zaken hè......en dan je paspoort vergeten :-)

Tobias Billström

Vanavond hebben we nog even met Greetje gebeld. Ze woont nu in Dordrecht in een half gemeubileerd huurhuis. Totdat ze haar definitieve woning kan betrekken heeft ze haar eigen inboedel opgeslagen. Ze gaf ons even een tour door haar woning die ze met minimale middelen alweer maximaal gezellig heeft gemaakt.


Wat we morgen gaan doen dat weten we vandaag nog niet dat zien we morgen wel.
Heb het goed allemaal en ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.......

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten