vrijdag 5 augustus 2022

Na de storm

Vandaag stond in het teken van het opruimen van de stormschade aan de bomen. Gerrit verbeeldt zich zelfs dat een van onze oude bomen achterhuis toch iets schever staat dan voorheen. Ik heb de boom en de grond zorgvuldig bekeken en kan geen tekenen van schade vinden. Volgens mij staat die boom nog net zo als voorheen. Maar wat een takkenboel hadden we vandaag op te ruimen. Meer dan een aanhanger vol.


We zijn er een groot deel van de middag mee bezig geweest. De afgebroken takken dat ging wel snel maar in de boom bij de spa hing de afgebroken tak nog half in de boom. Die was half afgebroken. Het leek zo op een afstand maar een takje maar het was nog een heel geval. Wel gelukkig is het nu aan kant en zijn we weer terug naar normaal.
In ons dorp heb ik verder niet heel veel schade gezien. We spraken nog even met Inger en in hun tuin was een fruitboom omgegaan. Tijdens het wandelen in het Vångdalen zagen we ook nog wat afgebroken takken. We denken dat de wind voor een deel over het Vångdalen heen is gegaan, recht op ons af! Dat is namelijk heel vaak het geval. Dan denken wij van 'wat staat er vandaag toch een wind' en dan lopen we in het Vångdalen en dan is het bijna windstil. Dat is het lot van hogerop wonen.


De krant stond vanochtend vol van berichten over de storm bij ons en ook op de radio was er veel aandacht voor. Men noemde het een storm met orkaan kracht. Op de radarbeelden kon je zien dat wij slechts een lusje van de storm hebben meegekregen. Een eindje verderop in Töreboda, 16 km vanaf ons, kreeg men de volle laag en daar was het echt heel erg. 

dierenopvang nu zonder dak

Zie het linkje van de storm . Gelukkig hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan maar er is veel materiële schade. 


Na het opruimen van de takkenboel zijn we nog even naar onze bessenstruiken gelopen om frambozen te plukken. We hadden een schaal vol, Gösta vindt ze ook heel lekker, soms snoept hij er ook wel eens eentje af. Daarna hebben we onze tweede kom boontjes geoogst. Die gaan we binnenkort eten. Ik heb ze al even gepunt en gebroken. Dat wordt smullen, ik denk dat we hier tweemaal van kunnen eten.

Toen de klussen van vandaag weer klaar waren hebben we even op de altan gezeten. Arvid en Gösta krijgen dan altijd iets lekkers, een kluifje. Vandaag moest Gösta er eventjes op wachten, zie hem staan.


Wel meer was het niet vandaag of het moet zijn dat we vandaag heerlijke spaghetti van zeewier noedels hebben gegeten. Meestal eten we dat met spinazie en zalm maar vandaag met rode saus en veel groenten. Heerlijk!

Heb een fijn weekend en ontvang een heel hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij, wordt vervolgd..... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten