donderdag 11 augustus 2022

Een bijzondere week

We zijn een beetje aan het vakantie vieren vanuit huis. En met dit mooie weer is dat zeker geen straf. Deze week hebben we bezoek. Bijzonder want Gerrit's jeugdvriend is naar ons toe gereden. Het is een vriendschap die al een leven lang duurt, in elk geval vanaf dat Gerrit 3 jaar en Sjoerd 2,5 jaar oud was. Ze waren bijna buurjongens, zaten bij elkaar op de lagere school al zat Gerrit door het leeftijdsverschil een klas hoger. Als kind was Gerrit kind aan huis bij Sjoerd thuis en daaraan heeft hij heel goede herinneringen. 
Zo'n beetje de hele dag worden er hier jeugdherinneringen opgehaald. Op het moment van schrijven zitten ze een serie oude jeugdfoto's te bekijken.  
Sjoerd is nu gescheiden van zijn lieve Jelly en wij missen haar allemaal. Het is voor ons allemaal, maar voor hen natuurlijk nog het meeste, zoeken naar een nieuwe balans in het leven. We hopen van harte dat die zal komen. Gelukkig hebben ze samen nog wel een vriendschappelijke relatie maar soms is het in het leven zo dat de liefde het niet meer kan tillen.
Op de foto hieronder komt hij aanrijden nog net voordat het donker is. Wij zitten voor op het stoepje hem op te wachten. Op de app konden we steeds zien hoever hij was gevorderd met de reis zodat we precies wisten wanneer hij onze straat in kwam rijden.


We hebben zomers weer en we doen zomerse dingen, leuke uitstapjes, want we vinden het heel bijzonder dat we Sjoerd een stukje van Zweden kunnen laten zien.
Gisteren (woensdag) hebben we een mooie wandeling in Tiveden nationaal park gemaakt. Dat is natuurlijk iets wat je gezien moet hebben. Meestal is het er niet heel erg druk wanneer wij er wandelen maar nu met het mooie weer waren er velen die hetzelfde idee hadden opgepakt. Gelukkig is er genoeg ruimte voor iedereen.

Ja en er waren al prachtige paddenstoelen

Vandaag donderdag hebben we een nog mooiere wandeling gemaakt langs de scherenkust van het Vättern. We begonnen echter ons uitstapje met een bezoek aan de visrokerij van Klangahamn. Daar kun je de heerlijkste gerookte en verse vis kopen. Bij aankomst lachen de vissenkoppen je al tegemoet.

 



de visrokerij

Wij hebben er twee moten zalm gekocht, het waren de laatsten van vandaag dus we hadden vette mazzel. Na onze aankoop hebben we er nog wat rondgekeken, het is allemaal niet heel groot en niet spectaculair maar wel een bijzondere plek waar de rust op je toekomt.

het haventje Klangahamn

We zijn daarna doorgereden naar onze wandelbestemming van vandaag en dat is Utnäset natuur reservaat. Persoonlijk vind ik het hier nog veel mooier dan de wandelroutes in Tiveden. In Utnäset loop je het grootste deel van de wandeling langs de scherenkust van het Vättern. Je hebt er prachtige vergezichten. Het is mooi, mooier en mooist daar.




Het is zo mooi om te zien hoe helder en schoon het water in het Vättern is. We hebben ons laten vertellen dat wanneer je een eindje uit de kust bent je dit water zo kunt drinken. 
We hebben ook even gezwommen, we vonden het water nog enigszins fris maar dat komt waarschijnlijk omdat we zo warm waren van het lopen. Want het is er best een pittige wandeling met veel klimmen en klauteren.





Zes uur 's avonds waren we pas weer thuis en we hebben een prachtige middag gehad. En we hadden nog een heerlijk maaltje voor de boeg met onze gerookte zalm van Klangahamn. We konden nog heerlijk buiten zitten eten. Een dag om bij te schrijven.

Ontvang allemaal een heel hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten