dinsdag 23 augustus 2022

Dat hebben wij dan weer

 Vorige week vrijdag kregen wij een telefoontje van de makelaar van het huis van H en Ch. Ze vroeg aan ons wanneer wij tijd zouden hebben voor de overdracht van het huis. H en Ch zijn nu weer in NL en die hebben ons gemachtigd voor het doen van deze overdracht. Wij bespraken met de makelaar dat wij een voorkeur hadden voor de volgende week maandag of dinsdag om redenen dat wij dan een kort reisje met Greetje zouden gaan maken. De makelaar zou het checken met de bank en ons terugbellen. Dat ging redelijk snel want alles met de bank was al in orde dat wisten we al en we spraken af op dinsdag om kwart voor elf 's ochtends.

Dus in het weekend gingen wij op stap richting het huis in Örebrolän. Daar stonden we op een heerlijke camping waar we vorig jaar ook hadden gestaan 'uskavigården camping'.  Heerlijk rustig en zeer goed verzorgd, schoon en prachtig aan het water.


Gisteravond belden we nog even met H en Ch om een paar laatste dingen te bespreken. Toen we vertelden dat we op de camping stonden was de reactie van Henk dat dit mooi bijtijds was. Waarop we reageerden met .....Hoezooooo?. Wel op het appje dat hij en Ch hadden ontvangen stond de datum van 30 augustus. Wij vielen even stil, dat snap je....... Wij hadden dat appje niet meer gelezen want het was immers mondeling goed afgesproken zo dachten wij. Vanochtend hebben we eerst maar even telefonisch contact opgenomen met de makelaar en die bevestigde het tijdstip van 30/8- Wel je kunt balen natuurlijk maar dat hebben we maar niet gedaan. Dat is negatieve energie en dat willen we niet. We gaan nu volgende week opnieuw maar dan gewoon even op en neer. Voor nu hebben we een leuk reisje met Bosse.

Vanochtend was het prachtig op het meer bij Uskavigården. Toen ik wakker werd zag ik bijna niets zo mistig was het boven het water. 



Nog geen vijf minuten later was het al zo.....


En toen we net de tanden in de eerste boterham zetten (we eten een ei en geen boterham maar toch....) zag het er al zo uit.....


Zo snel ging het. 
Na het ontbijtje hebben we kort even gewandeld waarna we zijn vertrokken. Eerst hebben we even bij het huis gekeken (wat dus nu nog niet van H en Ch is). De buurvrouw kwam nog even buiten voor een praatje. Een heel aardige vrouw. Ze vroeg nog even hoe het met Emke haar heup ging en of ze de gipsbroek al uit had (hoe attent). Zelf heeft ze twee kleinkinderen van 2 en vijf jaar. Ze dacht dat die mooi met Emke kunnen spelen in de vakantietijd. Bovendien vertelde ze dat het een heel fijn buurtje is om te wonen en dat H en Ch van harte welkom zijn. Hoe leuk!!

Onverrichterzake zijn wij dus weer vertrokken naar het zuiden. We zijn naar Hästholmen gereden. Een mooie camperplaats aan het Vättern tegenover Hjo. We hebben hier al tweemaal eerder gestaan, het is een prachtige plek waar je mooi kunt wandelen.

de haven ligt nu vol

We zijn al even naar de haven gewandeld en maakten daar nog net de zonsondergang mee.


Voor Arvid hebben we onderweg nog een kraag gekocht. Hij kon het niet laten aan zijn wond te krabben en te scheuken. Er is al een heel deel van de hechtingen losgegaan. Nu met de kraag gaat het beter en kan hij het in zijn aandacht loslaten.


Op de foto loopt Greetje even met hem te wennen aan zijn kraag. Nu heeft hij er bijna geen last meer van. We laten de kraag 24/7 zitten totdat de hechtingen eruit kunnen.

Tot slot nog een laatste plaatje van Hästholmens hamnen....



Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten