zondag 7 augustus 2022

Een Romantisch feest

 Het had ons al een half jaar in de greep, het feest van afgelopen zaterdag. Eigenlijk zijn we niet van die feestgangers maar soms doet er zich een situatie voor dat we wel willen gaan. Dat was het dus niet wat ons zo bezighield. Nee dat was de dresscode. In de uitnodiging werd gevraagd om 'Romantisch' gekleed te gaan en daarbij 'gärna en hat'. Ik ben nu niet echt van het romantische type en in mijn kledingkast bevinden zich zeer weinig romantische items. Zeker niet in de vorm van een jurk. Ik heb zegge en schrijve twee jurken in mijn kast. Maar of die romantisch zijn..... In een winkel had ik ook al eens gezocht naar een romantische jurk maar wanneer ik er eentje zie waarvan ik denk dat die aan de voorwaarden voldoet en ik trek hem aan dan voel ik me er hoogst ongelukkig in. Gelukkig gingen we dit voorjaar naar Greetje toe. Greetje heeft veel meer dan ikzelf goede ideeën over kleding en bovendien vind ik haar ook wel een beetje een romantische type. Greetje had wel een aantal jurken in de kast die ik van haar mocht lenen. Volgens haar voldeden die allemaal aan het kledingsvoorschrift. Met een koffer vol spullen toog ik weer naar huis toe. Nu ik een aantal opties had liet ik het thema even rusten in mijn aandacht. 

Gisteren was het dan zover, toen moest ik er iets mee doen. Dus 's ochtends de kast open en de jurken eruit. Ik keek nog eens naar alle beschikbare jurken en koos de jurk die ik zelf had gemaakt voor ons veertig jarig huwelijksfeest in Griekenland. Dat was tenslotte toch wel een romantische gebeurtenis. Ik trok hem aan, hij paste prima en Gerrit vond me er mooi in. Kijk dat hoor je als vrouw natuurlijk heel graag dat je man zegt dat hij je mooi vindt. En het is leuk dat ik die zelfgemaakte en getekende jurk nog eens kan dragen. Daarna moest ik nog met de hoed aan de slag. Daarvoor had ik samen met Greetje twee corsages gekocht, een mooie zomerhoed met een brede rand had ik nog liggen. De corsages moesten er nog op bevestigd worden en dat was zomaar klaar. Zo had ik zomaar ineens een outfit. toen nog wat krullen in het haar en de boel een beetje bijknippen en klaar was Kees! 

De gastvrouw en gastheer zagen er zelf heel mooi uit, zeker romantisch.

Eenmaal op het feest aangekomen zag ik wel dat het probleem van de romantiek zich in mijn hoofd groter had gemaakt dan nodig was. Toen kreeg ik ook weer door dat wat romantisch is, afhankelijk is van wat jezelf romantisch vindt en niet van een soort van romantische standaard. Iedereen had zijn/haar eigen uitleg aan dit thema gegeven in de ruimste zin van het woord. Het zag er allemaal fantastisch uit en de hoedjes....dat was net prinsjesdag, wat een variatie.

Op het feest konden we heerlijk eten en tijdens het eten moest er menig lied worden gezongen. Gelukkig hadden we een boekje met teksten. Dat zingen dat is in Zweden echt een ding, iets dat we in Nederland niet zo kennen onder het eten.



Na de maaltijd, koffie met taart gingen we naar buiten om spelletjes te doen. Traditioneel de mannen tegen de vrouwen en het eindigde in een gelijkspel. Daarna ging het feest echt los met muziek en dans. Het was een sfeervol gebeuren. Het was lang geleden dat Gerrit en ik een dansje waagden maar gisteravond hebben we de heupen losgedanst. Zo rond twaalf uur waren we weer thuis, hoe lang het feest nog is doorgegaan dat weten we niet, voor ons kon het zo wel. We hebben ervan genoten en het was een hele belevenis zo'n echt Zweeds feest!


Om weer een beetje tot onszelf te komen hebben we vandaag de poets en de was maar gedaan. De stroom was met 28 öre niet duur vandaag dus dat kon prima.

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd......

4 opmerkingen:

  1. Prachtig hjer! Mar... wat foar romantisch pak hie Gerrit oan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Gerrit wie ek romantisk yn e klean! hy hie in hoed opsetten, in mooie witte linnen boesgroentsje oan en in trijkwartsbroek. Wy stiene der kreas op al siz ik it sels!

      Verwijderen
  2. Vilken härlig fest... allt inklusive... solsken, god mat, musik, spel och dans. Ja, det är riktigt kul att klä ut sig till en sådan här fest. Din klänning och hatt är jättefina... tack för de vackra bilderna.
    Jag önskar dig en bra vecka.
    knuffel voor jou :-)))

    BeantwoordenVerwijderen