donderdag 5 november 2020

Herfst schoonmaak


We beleven momenteel niet heel erg veel. Daardoor is het ook wat rustiger op de blog. Het is herfstweer, soms stil en zonnig soms wat wind en vochtiger. Bijna al het blad is nu gevallen van de bomen aan de rand van de achtertuin, de beuken voor staan nog halfvol in het blad.

Elke ochtend maken we nu een flinke wandeling met de honden. Nu Gösta een beetje ouder wordt kunnen we ook iets verder met hem lopen. 


Heel mooi vind ik zelf het bospad dat de weg naar Svanhult en de weg naar Skaga met elkaar verbindt. Echt een prachtig bospad, heerlijk om te lopen. 

Gisteren hebben we al onze tuinmeubelen naar binnen gebracht en de altan en de opgangen naar kelder en keuken van het aangewaaide blad ontdaan en de trappen schoongemaakt. Voor nu ligt het er allemaal proper bij maar er zal wel weer nieuw blad inwaaien, daarover maak ik me geen zorgen. Aan het eind van de middag, ik was de hele middag in de keuken bezig met bakken van brood en koek, heb ik nog de bladeren in de achtertuin aangeharkt. Daarin is nu alles klaar voor de winter.



 Dit weekend wordt een beetje spannend voor mij. Ik reis samen met Greetje naar Engeland. Niet voor de lol maar voor noodzaak. Nu ze bij ons gaat overwinteren moeten haar meubelen in de opslag omdat haar huurcontract afloopt. Daarmee gaan we dit weekend aan de slag. Bovendien moet ze haar onderzoeksdata meenemen naar ons om goed door te kunnen werken met het onderzoek waarmee ze bezig is. Dat kan niet per post of digitaal vanwege veiligheidsredenen mbt de data die zij heeft verzameld.

We hebben de reis zo geregeld dat we eigenlijk niemand tegenkomen en steeds samen zijn. Een huurauto voor de reis van London naar Oxford, een B & B die extra schoonmaak eisen hanteert en in het huis waar haar meubeltjes staan is niemand aanwezig. De boodschappen hebben we besteld en die worden bezorgd en voor onze deur afgeleverd. Het meeste risico zit hem in de vlucht. Maar tijdens de reis naar Griekenland hoorde ik dat de lucht in het vliegtuig elke drie minuten helemaal wordt ververst. Ik heb er alle vertrouwen in. Bij thuiskomst weer in de quarantaine voor 14 dagen. Alles voor het goede doel en dat is dat ze daar niet de hele winter alleen opgesloten zit in de lock down. Bovendien vinden wij het heel gezellig dat ze hier is.

Wel dat was het weer voor vandaag. Met ons gaat alles goed, ik hoop met jullie ook!

wordt vervolgd.........

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Tot nu toe gaat het gelukkig heel goed Hans. Nog een paar dagen en dan ben ik een week thuis.

      Verwijderen