maandag 9 november 2020

Een mooi begin van de nieuwe week

Vroeger toen ik nog werkte vond ik de zaterdag altijd een heerlijke dag. Dat was een dag waarop ik de vrijheid ervoer te kunnen kiezen wat ik wilde doen. Dat was natuurlijk niet helemaal het geval want er was ook altijd wel een moet deel in de agenda maar toch....niet alle tijd stond op de zaterdag strak ingepland.
Dat gevoel van vrijheid en kunnen kiezen dat hebben we hier nu bijna elke dag. Zeker op die dagen waarop er niets vaststaat. Vandaag was zo'n dag! Het was heerlijk verstillend herfstweer en ik had veel zin om iets te doen waarvoor ik voorheen op de maandag geen tijd had. Bijvoorbeeld een wandeling in het Nationaal park Tiveden. 
De reis ernaar toe was al prachtig, op een gegeven moment stopte Gerrit de auto, schakelde in de achteruit om uit te komen bij een boom die over niet al te lange tijd de weg gaat versperren.



De bevers zijn er druk mee aan het werk geweest, nog even doorzetten en hup hij ligt.


We hebben gewandeld bij Ösjönäs en deze keer een route genomen die we nog niet eerder hebben gelopen. Ösjönäs is de nieuwste ingang van het park en geeft toegang tot het laatst toegevoegde deel aan Tiveden.  In het midden van het park ligt een groot meer en sinds vorig jaar kun je daar nu helemaal omheen lopen. Eerder hadden we al eens een deel gelopen en vandaag hebben we het laatste stukje gedaan.

Werkelijk heel erg mooi met prachtige vergezichten over het water.




We eindigden bij ingang Vitsand, het deel waar een prachtig strand is waar je zomers'n heerlijk kunt badderen. Zwemmen is iets lastiger omdat het maar heel langzaam vanaf de kant dieper wordt. Grenzend aan het strand is ook in dit deel van het Nat. Park een natuur kampeerplaats ingericht met een utedass, een vuurplaatst met een stookhout voorziening en een mogelijkheid tot zwemmen. Er kunnen een paar tenten staat.



 Leuk was dat we op de terugweg, waarop we dezelfde route namen omdat de hele wandeling rond het meer voor Gösta nog te lang is, Gösta voorop liep en feilloos steeds de juiste route koos door met zijn neus het spoor te volgen dat we op de heenweg hadden gemaakt. Het was er heerlijk stil en we kwamen slechts één ander stel wandelaars tegen. Het was een prachtige start van deze nieuwe week.


Wordt vervolgd.......



Geen opmerkingen:

Een reactie posten