donderdag 26 november 2020

Ik en mijn rib

 Nu de Corona flink meer greep krijgt op de samenleving houden Gerrit en ik ons zeer gedeisd. We leven een rustig leven zo....opstaan, ontbijt, even de krant lezen, wandelen met de honden een klusje hier of daar of eenmaal per week de boodschappen halen, een kopje koffie drinken, eten koken en dan is het alweer avond. Niet heel erg spannend dus daarom ook niet zo heel veel om over te schrijven. 

Ik schreef het al in de inleiding, de Corona neemt ernstig toe. De nieuwste cijfers weet ik nog niet maar de laatste berichten zijn dat in Karlsborg kommun meer dan 46 besmettingen per 10.000 inwoners per week zijn geteld. Dat is best veel. Zondag hebben we nog gewandeld in karlsborg maar gelukkig niemand tegen gekomen maar voorlopig komen we er even niet. 

Vandaag daarom de boodschappen maar in Mariestad gehaald. Daar is het aantal besmettingen in dezelfde periode 9 per 10.000 geweest. De fles met handgel ligt in de auto, elke keer goed poetsen en voortdurend mensen ontwijken in de winkel

Op dit moment ben ik overigens volgens Gerrit wat een knotse kneus. Vrijdag de 13e had ik immers een buiklanding in het bos waar ook een jager actief was. Ik dacht dit zonder al te veel problemen achter me te laten totdat ik deze week veel meer last van mijn ribben kreeg. Volgens Gerrit (nog altijd mijn medische raadgever) is dat normaal. Eerst gaat het wel met die ribben maar later speelt het wat op. Nu bij mij speelde het bijzonder op. Op een avond toen ik net in bed was gestapt dacht ik mezelf (lees mijn ribben) maar eens te onderzoeken (tenminste dan die ribben die pijn deden). Met mijn vingers ging ik erbij langs om ze wat te bevoelen en plotseling hoorde ik 'plok'. Er verschoof er eentje. Ik vlug weer uit bed en een beetje rekken en strekken om de boel weer op zijn plek te krijgen maar nee hoor. De pijn was nu behoorlijk erger. Ik ben eerst maar even een tijdje weer beneden in de keuken gaan zitten om bij te komen met een pijnstiller en heb daarna nog wat kunnen slapen.

De volgende dag hebben Gerrit en Greetje de honden maar even uitgelaten. De rust deed wonderen en de dag erna voelde ik me wat beter en ging ik mee met de wandeling. Thuisgekomen liep ik even door de tuin omdat ik zag dat in onze moestuin de broccoli in bloei stond en er spruitjes aan de spruiten-planten groeien. Terwijl ik daar zo stond galoppeerde Gösta door de tuin in het stuk dat we voor hem hebben afgezet. De Muppets stonden op het trappetje naar de keukeningang en besloten mee te doen. Meestal gaat dat er dan wat heftig aantoe met veel geblaf. Ik keek er even naar en verlegde mijn aandacht weer naar de spruitjes maar toen was het in een keer BAF!! en schoot mijn knie in een richting waarin hij niet hoort te gaan. Gösta met zijn 40 kg was in volle galop tegen mijn knie aangelopen omdat hij werd opgejaagd. Ik werd door mijn verzorgers (die ik toen in een keer had) op de bank gedirigeerd en kreeg een pak diepvries broccoli op mijn knie en een kussentje eronder en een dekentje erover. Daar zat ik, terwijl ik net voor de wandeling alle planten van de bovenverdieping in de douche had gezet en ze had afgespoeld en de ramen had gelapt. 

Een hele dag zitten valt niet mee! het slapen ook niet want vanwege de rib kan ik niet op mijn linkerkant liggen en vanwege de knie niet op de rechterkant. Hoe kun je het zo hebben! Greetje beurde me nog even op met de mededeling dat ik nu geen blog kon schrijven met als titel ' ik en mijn rib', één is immers twee geworden :-)


Vandaag hebben we de op internet bestelde nieuwe mand voor Gösta ook thuisgekregen. Dat is een groot succes!


De nieuwe mand voor Gösta


Wordt vervolgd.....

P.S. Er is progressie:



3 opmerkingen:

  1. Wat sneu, wat pijnlijk, honden houden het is niet zonder gevaren, dat blijkt.
    Ik wens je veel sterkte en beterschap maar kneuzingen laten herstellen duurt toch best lang.
    Ik zou zeggen ga maar lekker Netflixen, in Vår tiden är nu gebeurt zoveel dat leidt lekker af. Maar ook de Crown of de Gambit zijn de moeite waard. Kan je misschien zelf ook gaan schaken of leer het als je het nog niet kan.

    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja 'Vår tiden är nu' heb ik gezien, prachtig!! maar wat een intriges ook. We hebben na The Crown en the Queens Gambit nog een andere serie in de planning en dat is Reign. Dat gaat over de Schotse koningin Mary Stuart, deze serie heeft ook een groot aantal afleveringen zodat ik tijd genoeg heb mijn wonden te laten herstellen :-)

      Verwijderen