zondag 14 juli 2019

Op reis....

Vanochtend bij het wakker worden straalde de zon ons tegemoet. Wat een heerlijk begin van onze vakantie. Dat maakt wel dat je heel erg zin krijgt te vertrekken.
We hebben eerst thuis nog ontbeten. De caravan stond al aangehaakt en we hoefden slechts de laatste dingetjes nog in te ruimen maar dat stelde niet meer zoveel voor. 



 Hier wachten we nog even op Gerrit die de alarm installatie aan het activeren is. Ik geniet nog even van hoe mooi alles erbij staat. Dat heb je dus altijd, wanneer je alles eindelijk op orde hebt ga je meestal weg en dan kun je weer opnieuw beginnen wanneer je weer thuiskomt. Maar zo is het leven :-)

We hebben vandaag een flinke reis gemaakt, zijn over Degerfors naar Filipstad gereden, daar hebben we wat dingetjes gekocht voor het avondeten. Een eindje voorbij Filipstad hebben we aan een strandje een kopje koffie gedronken en daarna zijn we doorgereisd naar Malung. Vanaf Malung hebben we een camping gezocht, dat was nog niet zo eenvoudig want in Malung was een soort van festival gaande en op elke vrije plek in het dorp, zelfs in tuinen van bewoners stonden caravans en campers opgesteld. Dat betekende voor ons dus nog eventjes doorrijden. We zijn nu bijna in het gebied waar we afgelopen winter zijn geweest voor onze wintersportvakantie. Wel leuk om dit nu ook bij zomer te zien. We kwamen de camping oprijden met stralend mooi zomerweer. Toen we onze spulletjes hadden geïnstalleerd en net een kopje thee dronken hoorden we het in de verte rommelen. Ik keek naar de lucht maar kon nog niets vinden, dacht al me vergist te hebben maar even later rommelde het opnieuw en zag ik de lucht donkerder worden. Nog even later konden we in de verte een dikke bui ontdekken. Daar speelde zich een ware wolkbreuk af terwijl wij nog heerlijk konden genieten van het zonnetje. Maar niet lang daarna werden wij ook overspoeld.


 Nu met het schrijven van mijn blog schijnt de zon weer volop. Onstuimig weer dus hier in de fjällen.
Camping Kläppen
Op verzoek van Chang gaan we morgen naar de waterval in Fulufjällets nat. park en reizen we dus weer een beetje noordelijker. Hier in de omgeving van de fjällen waan je je al behoorlijk noordelijk, dat is de atmosfeer die de natuur hier uitstraalt. Het is natuurlijk gewoon nog maar midden Zweden, Dalarna! Maar wel mooi hoor en lekker rustig hier althans hier op deze camping.

Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten