zaterdag 13 juli 2019

Gezelligheid

Wat een drukte de afgelopen dagen. Ik kom niet aan het maken van foto's en het schrijve van mijn blogpost toe! Gerrit en ik zijn druk bezig geweest in de tuin en binnenshuis. Het is de laatste dagen heerlijk zomerweer, alle ramen en deuren staan open en we kunnen zo van buiten naar binnen lopen en omgekeerd. Nu zo aan het einde van de week ligt alles er perfect bij en vanavond hadden we een heerlijke avond en hebben we met z'n allen gebarbecued. 
Met z'n allen wil dan zeggen met zijn zessen. Gisteren zijn Henk en Chang aangekomen en ze blijven zo'n dikke drie weken bij ons voor het vieren van hun vakantie en de onze. En omdat dit een speciale gebeurtenis is zijn Suzanne en Fredrik ook gekomen en zo hadden we plotseling een huis vol heerlijke drukje.
Een groot deel van de dag heb ik in de keuken doorgebracht. Ik had vandaag keuken inspiratie zou je kunnen zeggen. Ik heb Noors platbrood gemaakt, dat is brood gemaakt van zaden, kaas met als basis Amandelmeel. Heerlijk van smaak. 

En soms moet je even inventief zijn....

Hier heb ik de Taco's te drogen aan de stelen van mijn houten pollepels, die dan weer haken aan het rekje van de afzuigkap. Ik heb ze gemaakt van kaas met Italiaanse kruiden. Even in de oven om te smelten en dan zo drogen om de Taco-vorm te verkrijgen. Met het bakblik eronder natuurlijk want het vet drupt uit de kaas. Gevuld met sla of met roergebakken groente smaakt het heerlijk.

Na het weekend gaan we op stap. De caravan staat klaar en de auto ook. Gerrit heeft de auto nog nagekeken en ontdekte warempel een lekke band. Dit terwijl we net vorig jaar vier splinternieuwe banden om de auto hebben laten zetten. Bleek dat in een van de banden een ijzeren kram zat. Dus wij nog snel naar Töreboda voor een banden reparatie. Dat was zo gepiept eigenlijk. Spijker eruit, gat uitboren, prop erin gelijmd, lucht erin, checken in een waterbad en weer terugplaatsen. 23 Euro, dat vond ik niet eens zo duur.


Wel omdat het midden in de nacht is wanneer ik dit schrijf laat ik het hier even bij. We zullen zien wat de komende weken ons brengen en wanneer ik aan het schrijven van mijn blog toekom.

Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten