zaterdag 29 juni 2019

Een mooi begin van een zomers weekend....




De sleutel die we woensdag bij hebben laten maken past half. Hij wil het deurtje van het roefje wel openen maar niet in het slot draaien. Ik denk dat we er nog een beetje aan moeten freubelen en dan zal het met deze sleutel wel goed komen. 



Ja en je kunt natuurlijk niet elke dag spelevaren. Donderdag zijn we ook wezen zeilen maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf geen pretritje vond. Het waaide hard en de golven op de kop van het Viken waren behoorlijk en knalden met vaart tegen de bodem van onze boot aan. We moesten een heel stuk kruisen en dan heb ik het als 'matroos' best druk met 'fok los, fok bak, fok over, fok aan' en 'de hals moet strakker' en 'de schoot blijft haken' en daarnaast moet ik ook nog de zwaarden bedienen en ze soms nog wat dieper trappen. Wij hebben daarvoor geen mechanisme en dat is soms best wel een hele hijs wanneer er al waterdruk op de zwaarden staat. Maar Gerrit vond het lekker zeilen en ik ook wel maar dan op de terugweg lekker voor de wind uit. Dat ging heerlijk en we vlogen over het water heen. Want ja....foar de wyn is elts un hurdsiler.


Vandaag (vrijdag) eerst maar eens andere dingen gedaan, niet echt blogwaardig. Het huis van boven tot onder schoongemaakt en wat wassen gedraaid. Alles in vliegende vaart want na het afronden van hun werkdag zouden Suzanne en Fredrik komen. Die hadden wel zin in een tochtje en hadden de boot nog niet in het water zien liggen. Nu troffen we het heel erg met het weer want de wind was nu een stuk minder. Een lekkere 3 meter per sec. Dat vind ik heerlijke zeilwind. Het eerste stukje van de avond hebben we heerlijk gezeild tot de wind afzakte tot 1 meter per sec en dan kom je bijna niet meer vooruit. Het water werd bijna spiegelglad.
Op de motor zijn we naar Brosundet (de brug) gevaren. Daar hebben we even aangelegd en de meegebrachte maaltijd opgegeten. En oh wat was het prachtig op het water zo in de rustige avonduren. Hieronder wat sfeerfoto's:

Voor het eerst als stuurman...



Met de nieuwe kijker....




En dan komt altijd het moment dat je weer afscheid moet nemen van wat je zo leuk vindt en wat zo sfeervol is. Maar morgen is er weer een dag! Maar eens kijken wat die ons weer brengt.....



Wordt vervolgd....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten