Het weerbericht achteraf wordt wat eentonig, er zit niet veel verandering in, het blijven onweersbuien met daar tussendoor droge perioden waarin zelfs de zon zomers kan schijnen en de temperatuur lekker oploopt! Maar soms is de lucht zo gitzwart dat je de gordijnen bijna dicht zou trekken. De donderslagen mogen er ook zijn, die knallen maar raak. Spannend weer dus.
Dat weerhield ons er overigens gisteren niet van om een dagje naar Skövde te gaan, zonder jas! Tussen de middag hebben we even geluncht op een terrasje waar we met onbewolkte blauwe lucht plaatsnamen en met zwarte lucht weer verlieten. Ondertussen een beetje benauwd of we de hap wel droog binnen zouden kunnen krijgen maar gelukkig was dat wel het geval. Wij aten een beetje na lunchtijd en dat is goed te zien aan de lege stoelen.
Het centrum van Skövde krijgt momenteel een flinke facelift. Het stadsplein, waaraan wij zaten is geheel vernieuwd en ziet er nu prachtig uit met veel zitjes, nieuwe bomen een fontein en terrasjes aan de kanten. En tussen twaalf en twee zitten die terrasjes meestal ook helemaal vol.
Ik had als lunchgerecht een Caesar salade genomen waarbij een stuk geroosterd brood werd geserveerd. Dat eet ik niet omdat brood niet in mijn LCHF voedingspatroon past. Toen we opstonden van tafel en wegliepen kwamen de kraaien al naar ons tafeltje vliegen. Ik was nog niet van het terras af of ze hadden mijn stukje brood al gesnipt!!
We hadden overigens een leuke boodschappendag in Skövde.
En dan maar hopen dat je met zo'n stuk brood in de snavel ook nog weg kunt vliegen. |
Verder hebben we vandaag de hele dag nog aan ons grind gewerkt. Al het grind van de oprit hebben we nu gezeefd en weer teruggeplaatst. Over de gehele oprit ligt nu een dun laagje, we hebben nieuw grind in de bestelling, dat wordt na Midzomer geleverd en dat komt over de gezeefde laag heen. Het dikke grind dat we eruit hebben gezeefd kunnen we waarschijnlijk wel hergebruiken voor het Växthus (de kas). Dat is nog een wens voor mij voor in de tuin. Om het växthus te realiseren moet ik eerst oude ramen bij elkaar sprokkelen. Daarvan wil ik de wanden van het växthus maken. Het dak zal wel van gehard glas gemaakt moeten worden, dat zullen we moeten kopen. Dit jaar zal er denk ik nog niet van komen, het is een lange termijnplan.
Tien uur 's avonds zaten we vanavond weer in de keuken. Ik stelde Gerrit voor, want we moesten toen nog eten, om een 'Dutch Baby' te maken voor het avondeten. Ik ben pas recent bekend met het fenomeen Dutch Baby, en Gerrit vond het ook erg spannend klinken dus hij stemde in.
De Dutch Baby bak je in een skillet in de oven. Het is een dikke pannenkoek met een luchtige structuur en een soort van custard achtige smaak. Je mixt alle ingrediënten in een kom en het beslag hoeft maar 15 minuten in de oven waar hij tijdens het bakproces helemaal opzwelt. Wanneer je hem uit de oven haalt zakt hij dan deels weer wat in elkaar maar dat hoort zo.
in de oven.. |
uit de oven... |
bijna in de maag..... |
Ik kom even niet aan krant lezen toe dus de rubriek 'in het nieuws in Sverige' staat even in de parkeerstand.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten